Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниNVIDIA към новия iPad на Apple: Покажете ни бенчмарковете

NVIDIA към новия iPad на Apple: Покажете ни бенчмарковете

1496
Написана от  nixanbal 08 март 2012
NVIDIA към новия iPad на Apple: Покажете ни бенчмарковете

Вчера Apple представи новия iPad и при премиерата много хора не обърнаха внимание, но компанията сравни своя нов процесор A5X с този на NVIDIA Tegra 3, определяйки го като четири пъти по-производителен. Разбира се, реакцията от NVIDIA не закъсня и днес неин говорител заяви, че компанията е поласкана от споменаването ѝ в презентацията на Apple, но без доказателства и бенчмаркове сравнението е безмислено.

Трябва да разберем какви приложения са били използвани. Едно ли е било или няколко различни? Какви драйвъри са били използвани?

Тези въпроси постави Кен Браун от NVIDIA, който поиска да види бенчмаркове в подкрепа твърдението на Apple и заяви, че щом новият iPad излезе на пазара на 16 март, те ще си купят бройка с която да направят тестовете лично.

„В един момент ще стане по-ясно каква всъщност е производителността,“ казва Браун. „Засега твърдението на Apple е доста обширно.“

Припомням ви, че NVIDIA Tegra 3 включва четири-(+1)-ядрен процесор и 12-ядрен графичен чип. Новият iPad от своя страна използва двуядрен процесор и графичен такъв с четири ядра. На спецификации нещата са в полза на NVIDIA, а в действителност бих изчакал с интерес реални сравнителни тестове на iPad и таблет с Tegra 3.

Официална премиера на Pixel 3a и Pixel 3a XL - най-достъпните смартфони на Google досега

На стартиралата днес конференция за разработчици Google I/O бяха представени официално смартфоните Pixel 3a и Pixel 3a XL. Двата модела…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer