Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниНякои американски компании са получили разрешение да възстановят отношенията си с Huawei

Някои американски компании са получили разрешение да възстановят отношенията си с Huawei

1538
Написана от  nixanbal 10 октомври 2019
Някои американски компании са получили разрешение да възстановят отношенията си с Huawei

Белият дом е подписал специални лицензи за някои американски компании, с които им позволява да възстановят частично бизнес отношенията си с китайската технологична компания Huawei, пише The Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници. На този етап не се посочва дали Google е сред тези имена и ще може ли Huawei да продължи да използва нейните услуги и приложения в Android.

Този ход може да бъде възприет като знак на добра воля точно преди срещата на преговарящи бизнес групи от САЩ и Китай тази седмица, коментира WSJ. Двете страни ще се опитат да договорят временна или частична сделка за предотвратяване на по-високите тарифи и допълнителни мита върху внасяните от Китай стоки. 

Засега не е ясно кои компании са получили облекчения за възсановяване работата си с Huawei, но все пак имаме някакъв знак, че нещата могат да тръгнат в положителна посока за двете страни. 

OnePlus 7T предлага тройна камера, 90Hz дисплей и Android 10

OnePlus представи току-що новия си топмодел OnePlus 7T, който вече предлага тройна основна камера, има 90 Hz опреснителна честота на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer