НачалоНовиниОбърнатото безжично зареждане може да липсва от новия iPhone

Обърнатото безжично зареждане може да липсва от новия iPhone

1384
Написана от  nixanbal 10 септември 2019
Обърнатото безжично зареждане може да липсва от новия iPhone

Месеци наред слуховете твърдяха, че новите модели iPhone 11 ще предлагат обърнато безжично зареждане, но според най-новата информация, часове преди официалната премиера, Apple ще пропусне функцията и тази година. 

Новината дойде първо от анализатора Минг-Чи Куо, след което беше потвърдена и от друг експерт по темата Apple - редакторът на Bloomberg Марк Гурман. И според двамата Apple всъщност няма да успее да предложи функцията за обърнато безжично зареждане в новите си модели iPhone, а причината е, че технологията "не отговаря на високите стандарти на компанията".

Припомням ви, че функцията за т.нар. обърнато безжично зареждане позволява от смартфона да се зарежда по безжичен път друго устройство. Това става с поставянето му върху гърба на апарата, като това може да е друг смартфон, слушалки или часовник например. 

Куо потвърждава още, че новите модели iPhone с 5.8" и 6.5" екран ще имат в кутията си зарядно за 18 W бързо жично зареждане, но моделът с 6.1" дисплей ще остане с 5 W.

Дали тази информация е коректна ще научим още тази вечер, когато ще се състои официалната премиера на новите смартфони на Apple. 

Първите 5G тестове в България започват до края на лятото, но изграждането на пълнокръвна мрежа е под въпрос

Тази седмица беше доста интензивна откъм събития в технологичния ресор, като VIVACOM и Теленор използваха два поредни дни, за да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer