Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниОББ пуска смартфон приложение за следене на сметките в 5 различни банки

ОББ пуска смартфон приложение за следене на сметките в 5 различни банки

1703
Написана от  nixanbal 09 април 2019
ОББ пуска смартфон приложение за следене на сметките в 5 различни банки

На пресконференция тази сутрин в София ОББ представи нова функционалност в приложението си ОББ Мобайл, която позволява на клиентите им да следят сметките си в 5 различни банки през един общ интерфейс. 

Т.нар. мултибанкинг е функционалност, която за първи път се предлага чрез приложение на смартфона (iOS и Android) и има за цел да опрости процеса по следене на сметките, разказа иновационният лидер на ОББ Кристоф де Мил (на снимката).

За да използвате новата функционалност на ОББ Мобайл, преди всичко трябва да сте клиент на тази банка, а сметките, които добавяте в профила си, трябва да са на физическо лице, да имат IBAN и да са достъпни през мобилно банкиране. Приложението поддържа банките ДСК, ПИБ, Пощенска банка и УниКредит Булбанк - т.е. общо 5 банки, заедно със самата ОББ. 

На този етап ОББ Мобайл позволява само да следите салдото и да проверявате трансакциите по сметките си за период от 90 дни назад. Предвижда се в бъдеще да бъде добавено активно банкиране, което вероятно ще се случи до края на годината, но все още няма конкретна дата. 

От ОББ се позоваха на скорошно свое проучване, според което 52.9% от запитаните имат сметки в повече от една банка, а почти три четвърти (72.9%) биха използвали мобилно приложение, което им показва данни за състоянието на сметките им в повече от една банка.

Motorola: Виждаме смартфоните със сгъваеми дисплеи различно от Samsung и Huawei

Motorola признава смартфоните със сгъваеми дисплеи като една от ключовите тенденции в мобилните технологии през 2019 г. и след това,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer