Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниОбещанията за 25% по-ярък дисплей на iPhone 7 идват с някои уточнения

Обещанията за 25% по-ярък дисплей на iPhone 7 идват с някои уточнения

2262
Написана от  nixanbal 20 септември 2016
Обещанията за 25% по-ярък дисплей на iPhone 7 идват с някои уточнения

При премиерата на iPhone 7 и iPhone 7 Plus беше обявено, че дисплеите на новите модели поддържат по-широка цветова гама и са с 25% по-ярки спрямо тези на предшествениците им. Потребителите, които вече са се сдобили с новите модели на Apple обаче не забелязват разликата. Дори напротив - появиха се сравнителни снимки, на които ясно личи, че iPhone 6S има по-ярък екран от iPhone 7. Защо?

Оказва се, че новият iPhone 7 действително има 25% по-ярък дисплей спрямо iPhone 6S, но разликата не може да бъде направена, ако се прави сравнение с ръчно увеличаване на яркостта до максимум, показва анализ на displaymate.com. 

По-яркият екран проявява качествата си, само при автоматично регулиране на яркостта. Това се случва при силна околна светлина, когато сензорът на дисплея е принуден да увеличи яркостта му, за да остане съдържанието видимо. 

Това е накратко обяснението на случая с яркостта на дисплея при новите модели iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Целта на подобренията изглежда е да бъдат усетени в реална ситуация, когато под слънчевата светлина екранът на iPhone 7 би трябвало да се докаже като по-ясно четим спрямо този на предходните модели от Apple. 

Honor 8X обещава да предложи "най-доброто съотношение цена-качество" в смартфон през 2018 г.

Honor 8X вече официално е факт и стана ясно, че до няколко седмици можем да го очакваме на българския пазар.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer