НачалоНовиниОчилата Apple Glass може да бъдат обявени още тази есен, очакваната цена е $499

Очилата Apple Glass може да бъдат обявени още тази есен, очакваната цена е $499

1676
Написана от  nixanbal 19 май 2020
Очилата Apple Glass може да бъдат обявени още тази есен, очакваната цена е $499

Умните очила на Apple са един от най-мистериозните продукти в технологичния свят, за който се говори от години, но все още нямаме никаква представа кога реално ще ги видим. Днес обаче Джон Просър (@jon_prosser) сподели цял куп детайли и ако можем да му се доверим, има вероятност да видим Apple Glass още тази есен.  

Да, според изтчоника смарт очилата на Apple ще се наричат Apple Glass, като цената им щяла да бъде $499. Изненадващо ниска за толкова горещ продукт от съвсем нова категория за Apple, да. 

Оказва се обаче, че по-ниската цена ще бъде възможна, защото основните изчисления ще се случват в смартфона (iPhone) на потребителя, а не от хардуер в самите очила. Просър прави препратка с оригиналния Apple Watch, който беше силно зависим от мобилния телефон. 

Описаният прототип на Apple Glass е бил с пластмасови рамки, като върху едната е имало LiDAR сензор, но не и други камери. Зареждането им щяло да става върху подложка за безжично зареждане, върху която се поставяли наопаки. Информация ще се представя и върху двете стъкла, а интерфейсът ще се нарича Starboard, като ще може да се управлява с жестове върху рамката или пред очилата (заради LiDAR сензора изглежда).

Очаква се Apple Glass да бъдат представени за първи път в последното тримесечие на 2020 г. или в първото на 2021 г. Премиерата ще бъде в края на събитието, когато Тим Кук се очаква да произнесе емблематичната реплика "One more thing...", преди да ги покаже. 

Пазарният дебют на устройството обаче няма да се случи непосредствено след анонса, смята източникът, а може да се очаква в края на 2021 г. или дори в началото на 2022 г. 

Просър споделя още, че събитието за премиерата на iPhone 12, което традиционно очаквахме да се състои през септември, може да бъде отложено за октомври. 

Цялото видео, в което Джон Просър разкрива подробности за Apple Glass, можете да видите отдолу:

5 НЕЩА за BlackBerry KEY2

Емблематичната марка от зората на смартфоните и мобилния интернет BlackBerry наскоро се завърна официално в България, като у мен вече…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer