Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниОфициална премиера на iPhone 7 и iPhone 7 Plus

Официална премиера на iPhone 7 и iPhone 7 Plus

21333
Написана от  nixanbal 07 септември 2016
Официална премиера на iPhone 7 и iPhone 7 Plus

7 септември е и току-що iPhone 7 и iPhone 7 Plus бяха официално представени. Новите смартфони на Apple надграждат дизайна, възможностите и производителността на предшествениците си, а цените им остават непроменени. Нещо повече - новите модели имат два пъти повече вградена памет на същата цена, на която излязоха iPhone 6S и iPhone 6S Plus миналата година. 

Представянето на iPhone 7 и iPhone 7 Plus по традиция проведе Фил Шилър, който мина през презентацията си, спирайки се върху 10 ключови нови екстри. В този материал обаче ще започна от последната...

iPhone 7 (7.1 мм, 138 грама) и iPhone 7 Plus (7.3 мм, 188 грама) разполагат с чисто нов чипсет A10 Fusion, който използва 4 процесорни ядра. Две от тях са по-мощни и само те доставят 40% по-висока производителност спрямо миналогодишния A9 у iPhone 6S/Plus. Другите две ядра са с 1/5 от производителността на първите две и влизат в действие при по-леки задачи, а идеята е да бъде пестена енергия. 

apple-iphone7-matblk-2up

iPhone 7 има нова 12 МР камера, която използва чисто нов сензор и е 60% по-бърза спрямо тази на iPhone 6S. Вече и тук се предлага оптична стабилизация на изображението, блендата е f/1.8, допускайки 50% повече светлина върху сензора, а светкавицата е Quad-LED True Tone Flash - т.е. вече с 4 диода. Предната камера вече е 7 МР спрямо 5 МР при iPhone 6S.

Като цяло Apple постави сериозен акцент върху представянето на камерата при ниска осветеност, което е проблем за моделите им досега. 

apple-iphone7plus-zoom

iPhone 7 Plus обаче е истински интересният модел за любителите на мобилната фотография. Както се очакваше, апаратът предлага система от две камери - едната е абсолютно същата, като тази на iPhone 7, а втората е телефото камера (f/2.8). С помощта на последната смартфонът въвежда 2-кратно оптично приближение.

Втората камера помага още за по-ясно изразен ефект боке (размазване на фона), който е особено ценен при портрети. Толкова ценен, че в интерфейса на камерата има нов режим на снимки - Portrait. При преминаване към него смартфонът автоматично превключва на телефото камерата и още на екрана се вижда размазаният фон. 

apple-iphone7plus-jetblk

Дисплеят на iPhone 7 е 4.7" с резолюция 1334х750 пиксела (326 ppi), a този на iPhone 7 Plus е отново 5.5" с резолюция 1920х1080 пиксела (401 ppi). Сериозна новост тук е, че екраните поддържат широка цветова гама и са с 25% по-ярки спрямо тези на iPhone 6S. 

Звукът също е получил сериозно побутване и iPhone 7 и iPhone 7 Plus за първи път предлагат стерео високоговорители, които са два пъти по-силни спрямо звука от 6S и освен това звучат по-качествено. 

New Note

И, да, жак за слушалки няма, не и добрия стар 3.5 мм жак. Apple премахва аналоговия конектор и преминава изцяло към Lighting порт. Нужен е кураж за тази стъпка, заяви от сцената Фил Шилър. Добрата новина е, че в комплекта на iPhone 7 и iPhone 7 Plus все пак ще влиза преходник от Lightning порт към 3.5 мм жак, а слушалките EarPods в пакета вече са с Lightning накрайник. Apple обяви и нови безжични слушалки AirPods, които ще се продават отделно за $159 от края на октомври.

apple-iphone7-jetblk-airpod

Защитата от вода тази година вече не е мит. Двата нови смартфона на Apple са с iP67 сертификат, което значи, че няма да издъхнат, дори да ги потопите под вода.

Хоум бутонът, за който се изговори толкова много, също получава сериозна промяна. Той вече не изисква клик, а разпознава натиск и под него е заложен малък вибрационен мотор, който създава усещане, че сте натиснали копчето. Тази обратна връзка може да бъде различна при различните действия и приложения. 

display 3d touch large 2x

Що се отнася до батерията - производителят обещава по-дълъг живот и всъщност казва, че iPhone 7 и iPhone 7 Plus са смартфоните им с най-издръжливи батерии. Ако преминавате от iPhone 6S към iPhone 7, ще получите около 2 часа повече време на ползване.  

film experience large 2x

И двата модела ще са налични в цветовете златно, розово злато, сребристо и черно, а също и във втори тъмен вариант - jet black. Последната версия ще бъде акцентът в портфолиото на тазгодишните iPhone-и и няма да се предлага с най-малкия капацитет памет. 

iphone7plus-lineup

iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще се предлагат в три версии според вградената памет, като всяка ще бъде с удвоен капацитет спрямо миналата година. Т.е. вече имаме 32 GB, 128 GB и 256 GB. Най-хубавото е, че цените на новите модели са същите като на тези от 2015-а. iPhone 7 започва от $649, а iPhone 7 Plus - от $769.

display sizes large 2x

iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще бъдат пуснати за преордер в големите пазари още на 9-ти септември и ще бъдат доставени на 16-ти септември. В България ги очакваме с втората вълна - на 23-ти септември. 

Официална премиера на Samsung Galaxy Note 9 - повече мощ, батерия и чисто нов S-Pen

Ето го и него - на специалното събитие от серията UNPACKED току-що Samsung представи новия си топмодел при смартфоните -…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer