Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниОфициална премиера на Lenovo Z5 - не съвсем моделът, който очаквахме

Официална премиера на Lenovo Z5 - не съвсем моделът, който очаквахме

5645
Написана от  nixanbal 05 юни 2018
Официална премиера на Lenovo Z5 - не съвсем моделът, който очаквахме

Ето го и него - Lenovo официално представи смартфона Z5, за който пускаше тийзъри в последните седмици и за който очаквахме да бъде модел с изцяло безрамков екран. Оказва се, че Lenovo Z5 всъщност има ноч и по-дебела долна рамка на дисплея, а освен това изненадващо ще се предлага на достъпна цена (поне в Китай). 

Lenovo Z5 има 6.2" Full HD+ дисплей с пропорции 19:9, като има и ноч, и брадичка, така че очакванията за "първия смартфон с изцяло безрамков дисплей" засега остават на заден план. 

Освен това апаратът използва 8-ядрен процесор от Qualcomm, има двойна 16 МР камера и 3300 mAh батерия с бързо зареждане. 

Lenovo Z5 излиза в Китай на 12 юни на цена от около $200 за версията с 6 GB RAM и 64 GB вградена памет или за около $280 при конфигурация 6 GB RAM и 128 GB вградена памет. 

Lenovo Z5

Интересно къде отидоха всички тийзър изображения, които показваха смартфон без ноч. Възможно е да видим и друга версия на Z5, която е позиционирана по-нагоре, но засега това са само догадки. 

ВИДЕО: Умните кофи за боклук в София

Знаете ли, че една малка черна кутия може да промени начина, по който се организира целият процес на сметосъбирането във…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer