Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниОфициално: Apple придобива бизнеса с модеми за смартфони на Intel за $1 млрд.

Официално: Apple придобива бизнеса с модеми за смартфони на Intel за $1 млрд.

904
Написана от  nixanbal 26 юли 2019
Официално: Apple придобива бизнеса с модеми за смартфони на Intel за $1 млрд.

След като преди няколко дни излязоха слухове, днес новината беше официално потвърдена - Apple ще придобие бедстващия бизнес с модеми за мобилни устройства на Intel, като цената на сделката е $1 милиард. Целта е създаделите на iPhone да използват новите активи, за да започнат сами да разработват 5G модеми за бъдещите версии на смартфона си. 

Сделката, чиято стойност е $1 млрд., ще донесе на Apple нови 2200 служители, както и нови патенти, с които компанията ще има портфолио от над 17000 такива, обявиха двете страни. 

Припомням ви, че от миналата година Apple използва ексклузивно модеми на Intel за своя iPhone, но наскоро беше сключено примирие с конкурентната Qualcomm и стана ясно, че в бъдеще Тим Кук ще разчита на 5G модеми от този доставчик. Това накара Intel да обяви, че излиза от бизнеса с модеми за смартфони и така се стигна до настоящата сделка. 

Ключовата дума в тази сделка е независимост.

Планът на Apple е в бъдеще да започне да произвежда сама и този компонент за устройствата си, така че да бъде независима от външни доставчици. Компанията вече прави това с редица чипове.

Сделката ще бъде финализирана през последното тримесечие на 2019 г., а от Intel са пояснили, че продължават да произвеждат модеми за други устройства, сред които компютри, електроника за дома и самоуправляващи се автомобили. 

TECHDRIVE: Представяме Galaxy Note 9 и Galaxy Watch във VW T-Roc

Здравейте с новия брой на видеопоредицата TECHDRIVE, в която с експерти от бранша обсъждаме най-новите технологични иновации в най-интересните автомобили…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer