Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниОфициално: Apple придобива Shazam

Официално: Apple придобива Shazam

1895
Написана от  nixanbal 11 декември 2017
Официално: Apple придобива Shazam

Само преди няколко дни излезе информация, че Apple планира да придобие приложението за разпознаване на музика Shazam, а днес новината беше официално потвърдена от създателите на iPhone. Сумата на сделката вероятно е $400 милиона. 

Развълнувани сме, че Shazam и талантливият му екип се присъединява към Apple, се казва в официалното потвърждение на сделката, изпратено до Recode

В бележката от Apple посочват, че Shazam винаги е било сред най-популярните приложения в App Store и че е естествена комбинация с тяхната музикална услуга Apple Music. 

Имаме вълнуващи планове и очакваме сливането на Shazam след одобрение на днешното споразумение, завършва изявлението на Apple. 

Освен заради възможността за разпознаване на музика, филми и тв предавания, Shazam вероятно представлява интерес за Apple и заради стартиралата тази година платформа с добавена реалност. Припомням ви, че темата за AR е гореща за Тим Кук и компания и се говори, че до 2020 г. ще видим такива очила от Купертино. 

Държавна субсидия от 5000 евро и без ДДС за електромобил, искат от ААП

Държавата да въведе субсидия от 5000 евро при покупка на електромобил и 2500 евро за плъгин хибрид. За това настоява Асоциацията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer