НачалоНовиниОфициално: Google Pixel 4 ще предлага Face Unlock и управление с жестове

Официално: Google Pixel 4 ще предлага Face Unlock и управление с жестове

1287
Написана от  nixanbal 30 юли 2019
Официално: Google Pixel 4 ще предлага Face Unlock и управление с жестове

Още през юни, месеци преди премиерата, Google предприе безпрецедентен ход да коментира изтекли изображения и да потвърди официално как ще изглежда необявеният им смартфон. Днес компанията прави нова стъпка към разкриване част от характеристиките на Pixel 4 и Pixel 4 XL, като сподели кратко видео с една от ключовите им нови екстри. 

В клипа се вижда как жена отключва телефона си със сканираща лицето технология, която обаче не е същата като при масовите модели с Android. От Google обясняват, че телефонът "разбира", че искате да го отключите, още щом го вземете в ръка и сензорите му се активират, за да открият познатото лице. Технологията работи при всякаква ориентация на дисплея, дори когато се държи наопаки. 

Другата новост, която Google потвърди за необявените си смартфони Pixel 4, се нарича Motion Sense. Тя позволява с леко движение на ръката над дисплея, без да го докосвате, да сменяте песните, да отлагате алармата си и да спирате звука на входящо повикване. Тези възможности са само началото, обясняват от Google и обещават Motion Sense да става все по-добра с времето. Като за начало за тази функция ще кажа само - скука. 

Soli Pixel 4 Sensor

Тези две възможности всъщност са разработка на ATAP екипа на Google (Advanced Technology and Projects), който е създал Soli - засичащ движения радар. От компанията описват технологията като "миниатюрна версия на радарите за засичане на самолети и други големи обекти", която е интегрирана над дисплея на смартфоните Pixel. Така, комбинирайки софтуерни алгоритми и хардуерен сензор, технологията на Google може да разпознава прости жестове около телефона. 

За своята функция Face Unlock от Google посочват, че данните за лицето ви се складират в чипа Titan M и се обработват в самото устройство, така че е гарантирано, че никога няма да бъдат споделени с други услуги. Същото важи и за данните от сензора Soli. 

Е, сега имаме по-голяма яснота на какво се дължи дебелата рамка в горната част на дисплея на Pixel 4 и 4 XL. Официалната премиера на смартфоните би трябвало да се състои през октомври. 

Европа премахва неоправданото блокиране на географски принцип за потребителите в интернет

Край с дискриминационната практика в някои онлайн магазини на територията на Европейския съюз, която блокира потребители заради тяхното местонахождение и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer