НачалоНовиниОфициално: Google придобива Fitbit, задават се смартчасовници и гривни "Made by Google"

Официално: Google придобива Fitbit, задават се смартчасовници и гривни "Made by Google"

1244
Написана от  nixanbal 01 ноември 2019
Официално: Google придобива Fitbit, задават се смартчасовници и гривни "Made by Google"

Google обяви официално, че придобива компанията за носими технологии Fitbit срещу $2.1 милиарда. Информацията, която излезе преди няколко дни в Reuters, беше потвърдена в блога на технологичния гигант, който заяви интерес да инвестира още повече в платформата си за смартчасовници и скоро да представи такова устройство с логото "Made by Google". 

Fitbit до момента е продала над 100 милиона устройства, като днес поддържа 28 милиона активни потребители. В същото време Google инвестира усилено в своята платформа Wear OS, но до момента не я е наложила на пазара, въпреки подкрепата на редица хардуерни партньори. 

Придобивайки Fitbit обаче много скоро Google ще започне да предлага смартчасовници и фитнес гривни под своя бранд и с логото "Made by Google", също както прави при смартфоните и преносимите компютри. 

Важно уточнение е, че въпреки вливането на Fitbit към Google, данните, които първите досега са събирали за своите потребители, няма да бъдат използвани за рекламната платформа на Google. 

Очаква се сделката да бъде финализирана през 2020 г. 

ВИДЕО: Проект за умен паркинг стартира в Бургас

Когато по-рано тази година стартирахме съвместния проект УМЕН ГРАД с VIVACOM, изобщо не предполагах колко неща се случват в България…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer