Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниОфициално: LG V30 ще има 6" QuadHD+ OLED дисплей

Официално: LG V30 ще има 6" QuadHD+ OLED дисплей

1296
Написана от  nixanbal 03 август 2017
Официално: LG V30 ще има 6" QuadHD+ OLED дисплей

LG обяви официално детайли около дисплея на следващия си флагман, без да назовава, че става дума за LG V30. Въпросният апарат ще разполага с OLED панел на екрана си, а диагоналът му ще бъде 6-инча, но при значително по-малки физически размери на самото устройство. 

И така, вече знаем, че V30 ще разполага с 6" OLED дисплей, който обаче ще бъде със съотношение на страните 18 към 9. FullVision дисплей, както LG го нарича, така че физическите размери на самия телефон ще са по-компактни от тези на V20. 

Последното ще бъде възможно благодарение на изтънените рамки от всички страни, при което дори логото на LG е преместено от брадичката на апарата върху задния панел. Фините рамки се виждат на изображението по-горе, което LG разкри.

Технологията на дисплея за V30 ще бъде подобна на POLED (plastic OLED) панела, който използваше още LG Flex 2, но тук няма да има такива извивки, а само леко заобляне на краищата с цел по-ергономична форма. Освен това резолюцията вече ще бъде QuadHD+ или 1440х2880 пиксела. Поддържа се и HDR10. 

Екранът ще бъде покрит със защитен слой Gorilla Glass 5. 

Очакваме LG V30 на 31 август, така че се надявам да го видя изложен на IFA и да ви запозная с него отблизо във видео още същия ден.

Първо по Дарик #251: Представяне на Razer Phone

Здравейте с брой 251 на технологичната рубрика на nixanbal в Дарик радио! Тази сряда сутрин с Мишо Дюзев показахме в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer