НачалоНовиниОфициално: LG вече няма да прави смартфони

Официално: LG вече няма да прави смартфони

1007
Написана от  nixanbal 05 април 2021
Официално: LG вече няма да прави смартфони

След редица слухове в последните месеци, днес най-после имаме официално становище от LG, които потвърдиха, че излизат от смартфон бизнеса. Решението е било одобрено от борда на директорите и изглежда е финално. 

Излизайки от конкурентния бизнес със смартфони ще позволи на LG да фокусира ресурсите си в други области, като например компоненти за електромобили, свързани устройства, умни домове, роботика, изкуствен интелект и b2b решения, както и различни платформи като услуги. 

Наличностите по магазините ще продължават да бъдат продавани, като LG обещава да осигури софтуерна поддръжка и ъпдейти за потребителите си на съществуващи мобилни продукти за известен период от време напред, който ще варира според региона.

Корейците все пак виждат в бъдещето си развитието на мобилни технологии, сред които 6G, която ще им помогне да бъдат по-конкурентни в други области. Ключови технологии, развити в годините от мобилното бизнес звено на компанията, също ще бъдат запазени и използвани в бъдещи продукти.

Излизането от бизнеса със смартфони се очаква да приключи до 31 юли.

Припомням ви, че в последните месеци многократно се чуваха слухове за излизането на LG от смартфон бизнеса, като от компанията дори признаха, че подобен изход е възможен. Все пак в последната година LG се опита да разчупи дългите години на загуба, като започна серия по-нестандартни продукти, които не се фокусираха върху топспецификации, а върху по-иновативен дизайн.

В този дух се появи моделът с два екрана и въртящ се механизъм LG Wing, а освен това се очакваше и навиващ се на руло LG Rollable, но той остана само концепция в плановете на корейците. 

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer