НачалоНовиниОфициално: Следващият чипсет Exynos на Samsung ще включва графика AMD

Официално: Следващият чипсет Exynos на Samsung ще включва графика AMD

398
Написана от  nixanbal 13 януари 2021
Официално: Следващият чипсет Exynos на Samsung ще включва графика AMD

Samsung току-що представи новия си чипсет Exynos 2100, който би трябвало да се използва от очакваните утре премиум модели Galaxy S21. Заедно с този анонс южнокорейският производител обяви, че следващият чипсет Exynos от висок клас ще включва съвсем нов графичен чип - такъв от AMD. 

Партньорството между Samsung и AMD беше обявено през 2019 г., като днес вече имаме официално потвърждение, че първият съвместен продукт за смартфон пазара се очаква до края на 2021 г. 

Samsung посочва, че графичен чип на AMD ще се използва от следващия премиум чипсет Exynos. Той ще бъде обявен в детайли по-късно тази година, но не е сигурно, че ще го видим в устройства преди 2022 г.

Т.е. очакваните есенни премиум смартфони Galaxy, вероятно Galaxy Note 21 и Galaxy Z Fold 3, може все пак да останат с Exynos 2100, а новият чипсет с AMD да дебютира в началото на 2022 г. със серията Galaxy S22. Ще разберем до няколко месеца.

ВИДЕО: 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Watch 3

Заедно с топмодела Galaxy Note 20 Ultra на Samsung беше представен и най-новият смартчасовник на компанията - Galaxy Watch 3.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer