НачалоНовиниОфициално: Смартфоните OnePlus 9 дебютират на 23 март с камери от Hasselblad

Официално: Смартфоните OnePlus 9 дебютират на 23 март с камери от Hasselblad

588
Написана от  nixanbal 08 март 2021
Официално: Смартфоните OnePlus 9 дебютират на 23 март с камери от Hasselblad

След неколкократни загатвания в последните дни, днес OnePlus най-после обяви датата, на която да очакваме новите им смартфони от серията OnePlus 9. Премиерата ще се състои на 23 март, а новината е, че Hasselblad ще са партньорите, които са работили с тях по системата камери на телефоните. 

OnePlus обяви, че партньорството с Hasselblad е сключено за 3-годишен период, така че серията OnePlus 9 изглежда ще бъде само началото и е възможно да наблюдаваме подобен съюз, какъвто Huawei успешно наложи с Leica. Инвестицията на китайската компания в по-добри камери за устройствата ѝ е в размер на $150 милиона. 

Очаква се серията OnePlus 9 да използва сензора Sony IMX789 и да предлага заснемане на 12-битови RAW кадри. Ще бъде наличен професионалният режим за снимане Hasselblad Pro Mode, а освен това смартфоните ще постигат по-естествени цветове благодарение на калибриране от Hasselblad. 

OnePlus-Camera-Investment

По отношение на видеозаписа серията OnePlus 9 ще предлага подобрен HDR видеозапис, както и поддръжка на 4K при 120 к/с и 8K при 30 к/с. 

Hasselblad всъщност е една от водещите компании във фотографията, която е базирана в Швеция и има над 180-годишна история. Авантюрата им с OnePlus обаче не е първият опит за намеса на смартфон пазара, като последно видяхме бранда им върху приставка със сериозен оптичен зуум за смартфоните Moto Z на Motorola. Макар и идейна, въпросната концепция с модули не беше особено успешна. 

OnePlus

Официално изображение, споделено от OnePlus

Световната премиера на OnePlus серия 9 ще бъде излъчена онлайн на 23 март 2021г. от 16 часа българско време на https://www.oneplus.com/bg.

5 НЕЩА за таблета Lenovo Tab P11

След като в края на миналата година ви представих таблета Tab P11 Pro на Lenovo, днес у мен е моделът…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer