Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниОказва се, че Huawei P20 Pro има оптична стабилизация и на трите си камери

Оказва се, че Huawei P20 Pro има оптична стабилизация и на трите си камери

2863
Написана от  nixanbal 10 април 2018
Оказва се, че Huawei P20 Pro има оптична стабилизация и на трите си камери

При премиерата на новия си премиум флагман P20 Pro китайците от Huawei изобщо не говориха за оптична стабилизация и акцентът беше върху т.нар. стабилизация с изкуствен интелект. Оказва се, че и трите камери на смартфона им всъщност са оборудвани с OIS. Защо тогава това не беше обявено?

Въпреки че не беше спомената, по официална информация, получена от The Verge, една от камерите на Huawei P20 Pro има оптична стабилизация и това е 8-мегапикселовата, която служи за приближение. 

Оказва се, поне това са открили специалистите от iFixit след разглобяване на апарата, че и трите обектива са подкрепени от OIS. Защо тогава Huawei не се похвали с това?

Вероятно защото китайците биха искали да считаме, че отличната стабилизация, достатъчна за добри снимки и на тъмно, се дължи изцяло на софтуерни изчисления, подкрепени от популярното в речника им понятие "изкуствен интелект". 

Huawei P20 Pro

Така или иначе, за много хора няма никакво значение какво стои под стъкления капак на телефона им, но все пак за хората, които четете това, информацията тук вероятно ще бъде любопитна. 

Цялото разглобяване на iFixit - цък

ТЕСТ ДРАЙВ: 5 неща за новата CUPRA Ateca

Преминаваш в спортен режим, с левия крак натискаш спирачката до долу, с десния - пълна газ и при достигане на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer