НачалоНовиниОкончателно: Роуминг таксите в ЕС отпадат на 15 юни 2017 г.

Окончателно: Роуминг таксите в ЕС отпадат на 15 юни 2017 г.

3552
Написана от  nixanbal 28 октомври 2015
Окончателно: Роуминг таксите в ЕС отпадат на 15 юни 2017 г.

След като новината беше разпространена още през юни т.г., днес Европейският парламент окончателно гласува и прие плана за отпадане на таксите за роуминг в Европейския съюз. Това означава, че от 15 юни 2017 г. няма да заплащаме повече за разговори, съобщения и мобилен интернет, когато пътуваме в страните членки на ЕС. 

От лятото на 2017 г. няма да има разлика дали използваме мобилния си телефон в България, Германия, Франция или коя да е друга страна от Европейския съюз. Таксите за роуминг, които постепенно се топят в последните години, ще изчезнат окончателно, така че Европа най-после да се превърне в единен пазар и по отношение на телекомуникациите. 

Още от април 2016 г. ни очаква драстично намаление на таксите. Тогава ще заплащаме само няколко стотинки повече от това, което ни таксуват родните оператори. Роуминг таксите ще са по-високи от стандартните цени с максимум 0.05 евро на минута обаждане, 0.02 евро за SMS или 0.05 евро за MB трафик на данни.

Роумингът в Европа отпада от юни 2017 г.

Ура!

Първият български геостационарен комуникационен сателит ще бъде изстрелян на 15 юни, Bulsatcom обещава 4k тв канали

На пресконференция за медии днес в София Bulsatcom сподели детайли около изстрелването на първия български геостационарен комуникационен сателит BulgariaSat-1, което…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer