НачалоНовиниOLED дисплеи и за трите модела iPhone през 2020 г.

OLED дисплеи и за трите модела iPhone през 2020 г.

1373
Написана от  nixanbal 28 ноември 2019
OLED дисплеи и за трите модела iPhone през 2020 г.

И трите модела iPhone догодина ще имат OLED дисплеи, твърди нова информация от сайта ETNews. Това обаче не означава, че всички ще бъдат с еднакво качество. 

Според слуховете наследникът на iPhone 11 догодина няма да използва LCD, а OLED дисплей. Той обаче няма да е със същите характеристики като тези на другите два модела.

Оказва се, че Apple е избрала Samsung за доставчик на нов тип OLED панели за екраните на по-скъпите два модела iPhone - предполагаемите iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max. Особеното при тях ще бъде, че тъч сензорът ще бъде интегриран в самия панел, а няма да бъде отделен слой, прикрепен отгорему. 

Това ще позволи дисплеите при тези два модела да са по-тънки и да бъдат намалени производствените разходи, твърди източникът. 

Samsung ще бъде единствен доставчик за новите OLED панели на двата по-скъпи смартфона на Apple догодина, докато при по-евтиния модел OLED панели ще доставят и Samsung, и LG. 

Посочва се между другото и че диагоналите при новите смартфони на Apple през 2020 г. ще са различни. Водещите модели, наследници на iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max, вече ще бъдат с 5.4" и 6.7" екрани, а наследникът на iPhone 11 ще бъде с 6.1" диагонал. 

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer