Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниOLED дисплеите не са подходящи за телевизори, смятат от Samsung

OLED дисплеите не са подходящи за телевизори, смятат от Samsung

3203
Написана от  nixanbal 26 октомври 2017
OLED дисплеите не са подходящи за телевизори, смятат от Samsung

В последно време смартфон компаниите масово преминават към OLED технологията за дисплеите на своите топмодели, като един от водещите производители на такива панели и смартфони с тях е самият лидер на пазара - Samsung. Корейците обаче не смятат, че OLED технологията е подходяща за по-големи екрани и отхвърлят идеята да използват такива панели в сферата на телевизорите. 

Според Samsung OLED дисплеите имат някои особености, които ги правят подходящи за устройства с по-кратък живот, като смартфоните, но не и за телевизионни екрани или за монитори - електроника, която потребителите използват в продължение на повече години.

С това Samsung хвърля камъни в градината на LG, а и на Sony - две от водещите компании, предлагащи OLED телевизори. Припомням ви, че Samsung разчита на QLED технология за своите тв екрани. 

Кампанията срещу използването на OLED при телевизорите на Samsung започна малко по-отдавна. Вероятно си спомняте, че през лятото корейците качиха в официалния си YouTube канал видео (вижте го по-горе), в което показват някои минуси на тази технология пред техните QLED екрани. 

От LG не са отговорили директно на кампанията срещу тях, но са заявили, че техните OLED телевизори са на първо място по оценки на ревюта в 11 страни.  

Най-после и Теленор намали неустойката при предсрочно прекратяване на договор

Теленор обяви, че клиентите му вече ще могат да прекратят предсрочно договор и да не заплащат всички оставащи такси по…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer