Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниOLED дисплеят на iPhone X има наполовина по-ниска пикова яркост от този на Note 8

OLED дисплеят на iPhone X има наполовина по-ниска пикова яркост от този на Note 8

3577
Написана от  nixanbal 14 септември 2017
OLED дисплеят на iPhone X има наполовина по-ниска пикова яркост от този на Note 8

Apple заяви с гордост, че OLED дисплеят на iPhone X е първият по тази технология, който заслужава да бъде в техен смартфон. Само че първите коментари сочат, че Super AMOLED панелът на конкурентния Galaxy Note 8 е по-добър поне в едно отношение. Яркост.

Според сайта на Apple дисплеят на iPhone X постига максимална яркост от 625 нита, докато за Note 8 вече знаем, че тя е 1200 нита - почти два пъти повече. 

Защо е важно това?

Пиковата яркост е от значение най-вече при ползване на открито, особено при слънчев ден, когато ярката светлина често задушава образа на смартфон екраните. Тогава по-високата пикова яркост може да спаси положението. 

Samsung успешно развива своите Super AMOLED дисплеи през годините и въпреки че по начало тази технология се представя по-зле на пряка слънчева светлина от LCD, Galaxy S8 предлага съвсем добра картина и в тези случаи. Неговата пикова яркост е 1000 нита. 

Разбира се, предстои да проверим и в реална ситуация дали сухите числа дават прогнозираните резултати, а именно - ще бъде ли екранът на iPhone X по-зле четим на слънце от този на Note 8.

OnePlus 6 идва с подобрения в камерата, в конфигурацията и с нов дизайн, но без безжично зареждане

Китайският бранд OnePlus представи новия си флагман OnePlus 6, който предлага важни подобрения в конфигурацията и залага на още по-висока…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer