НачалоНовиниOLED телевизори, 4k проектор с ултра къс фокус и LED лампа с говорител, или какво показа Sony в сърцето на Европа

OLED телевизори, 4k проектор с ултра къс фокус и LED лампа с говорител, или какво показа Sony в сърцето на Европа

6962
Написана от  nixanbal 04 март 2018
OLED телевизори, 4k проектор с ултра къс фокус и LED лампа с говорител, или какво показа Sony в сърцето на Европа

В края на февруари, два дни преди Световния мобилен конгрес в Барселона, имах възможността да присъствам на ежегодната европейска конференция на Sony, на която компанията представя новите си продуктови линии пред партньори и журналисти. Технологиите от CES 2018 бяха разгънати в няколко изложбени зали на хотел в заснежена Виена, а на следващите редове ще ви покажа и разкажа за някои от по-интересните устройства, които ми направиха впечатление.

Редно е да започна с тежката артилерия - телевизорите. Японците запазват своя модел A1 като флагман и през тази година, но сега показаха AF8, позициониран една идея по-надолу. OLED телевизорът се отличава с малко по-традиционен дизайн, който обаче е толкова обран и минималистичен, че единственото, което се вижда е огромният екран с фини очертания и бегло загатване за алуминиева подложка в средата, играеща ролята на стойка.

Sony Press Day @ Vienna

AF8 все така използва впечатляващата аудио технология на Sony Acoustic Surface, която превръща целия екран в говорител. Обработката на изображението се извършва от фирмения процесор X1 Extreme, а освен HDR10 вече се поддържа и Dolby Vision. Важен акцент бяха подобренията в посока визуализация на обекти в движение, при които вече няма ефект на размазване. 

Sony Press Day @ Vienna

Любимият ми кът сред всички демо зони обаче беше импровизираната всекидневна, в която беше инсталиран 4k проекторът с ултра къс фокус LSPX-A1. Ще пропусна темата с цената му, която е близо наполовина колкото апартамента ми, но пък ще отбележа, че това е едно от най-футуристичните устройства, които съм виждал в последно време. Проекторът е вграден в подобна на холна масичка конструкция, която стои само на няколко сантиметра от стената, върху която може да изрисува картина с висока резолюция и диагонал до 120 инча.

Sony Press Day @ Vienna

Също в този кът, върху малка помощна масичка до дивана, беше оставена небрежно LED лампа с приглушена светлина. Оказа се, че това е Sony Glass Sound Speaker LSPX-S1 - настолна LED лампа и високоговорител в едно. Дизайнът е интересен, привлича вниманието и те кара да потърсиш отговор на спонтанния въпрос - какво е това нещо?! Продуктът всъщност не беше показан сега за първи път, но все още се очаква на масовия пазар. Засега го има само в шепа страни. Успях да свържа телефона си с говорителя чрез NFC и да пусна няколко парчета на Jeremy? от Spotify, които звучаха уау, а самото сияние на лампата цели да създаде романтична и спокойна атмосфера. Наистина любим продукт, както споменах и в Instagram.

Sony Press Day @ Vienna

Sony Press Day @ Vienna Sony Press Day @ Vienna

На събитието видяхме още цялото фото и видео снаряжение на Sony, за което имахме и презентация от вероятно най-забавния лектор, който съм виждал някога. Името му е Бен Пилинг и въпреки че вероятно никога няма да научи български, за да прочете тези два реда - поздравявам го! Неговата сесия започна на тъмно с музикален фон от космическата българска фолклорна песен "Претури се планината". Момиче в светещо трико излезе, за да изтанцува съчетание пред инсталираните в помещението камери, а идеята беше да видим колко светлочувствителни са сензорите във фотоапаратите Sony α.

Основното послание на Пилинг беше, че фототехниката им е толкова добра, защото Sony сама разработва всеки основен компонент за тях - обективите, процесорите, сензорите и софтуерните алгоритми.

Разгледах за пореден път и мини камерата Sony RX0, за която пак уточнихме, че не е екшън камера, въпреки че може да се използва и като такава. Доста любима играчка, която в близките дни се надявам да тествам лично. В частен разговор за съжаление не можах да изкопча информация за предстояща премиера на нов модел истинска екшън камера.

Sony Press Day @ Vienna

Sony Press Day @ Vienna Sony Press Day @ Vienna

В отделна зала бяха изложени и тествахме също всички нови говорители и слушалки с шумоизолация. Слушахме и гледахме моделите SRS-XB21, XB-31 и XB-41, които освен че звучат мощно с функцията Extra Bass, могат и да светят в различни цветове в ритъма на музиката. Освен това идват с новата екстра Party Booster, която позволява с различни потупвания по колонката тя да издава допълнителни звуци. Представям си група хипита край вечерен огън на самотен плаж, но предполагам, че има и други ситуации, в които тази функция ще влезе в действие.

Sony Press Day @ Vienna

Това бяха акцентите от прес деня на Sony, който посетих в края на февруари във Виена. Градът този път по изключение не ме посрещна с дружелюбно време, но пък сезонът не го и предполагаше, а и нямах повече от два часа за свободни разходки. Надявам се да ви е било интересно, а в следващите седмици и месеци очаквам и едно по едно някои от по-горните играчки да се появят за тест.

Официална премиера на Google Pixel 4 и Pixel 4 XL - двойни камери, управление с жестове и 90 Hz дисплеи

Днес в Ню Йорк Google представи официално новите си смартфони Pixel 4 и Pixel 4 XL, които за първи път…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer