НачалоНовиниOnePlus намалява производителността на някои приложения при флагманите си, за да осигури по-добър живот на батерията

OnePlus намалява производителността на някои приложения при флагманите си, за да осигури по-добър живот на батерията

1042
Написана от  nixanbal 08 юли 2021
OnePlus намалява производителността на някои приложения при флагманите си, за да осигури по-добър живот на батерията

OnePlus намалява производителността на редица популярни приложения при новите си флагмани OnePlus 9 и OnePlus 9 Pro, признаха от компанията, след като до откритието стигна сайтът Anandtech. Причината според китайската компания е стремежът за постигане на по-добър живот на батерията. 

Според Anandtech OnePlus "поставя в черен списък" някои популярни приложения и не им дава достъп до най-бързите ядра на процесора в своите най-нови топмодели. Това причинява забавяне в обичайни процеси, включително браузването с Chrome и ползването на Twitter.

Източникът твърди, че подобно забавяне се налага при общо взето всички прилоежния, които имат някаква популярност в Google Play, включително собствените приложения на Google, а също тези на Microsoft, социални мрежи, браузъри и други. Някои тежки игри, сред които и Genshin Impact, са незасегнати, добавя Anandtech. 

Тази практика на OnePlus е била забелязана и от популярното приложение за бенчмаркове Geekbench, което е премахнало моделите OnePlus 9 и 9 Pro от класацията си, въпреки че манипулацията всъщност не изглежда да цели по-добри резултати там. 

От OnePlus признаха за практиката си, като твърдят, че тя е на база обратната връзка на потребителите от новите им флагмани. Затова компанията е решила да "оптимизира" производителността на процесора спрямо изискванията на популярни приложения, включително Chrome. Според OnePlus това е довело до гладка работа и по-малък разход на енергия, което всъщност не съвпада съвсем с откритията на Anandtech. 

Източникът все пак подчертава, че подобни манипулации може да не променят изобщо цялостното изживяване за потребителите, но при по-внимателно сравнение с Galaxy S21 Ultra и Xiaomi Mi 11 Ultra, забавянето се забелязва, казва Anandtech. 

ВИДЕО: 5 важни екстри на Lenovo ThinkPad X1 Nano

ThinkPad X1 Nano е суперкомпактен лаптоп с 13-инчов екран, опционална 5G свързаност, мощна конфигурация и категорично любимата ми машина от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer