НачалоНовиниOnePlus рекламира водоустойчивост на новия си смартфон, но не обещава IP рейтинг

OnePlus рекламира водоустойчивост на новия си смартфон, но не обещава IP рейтинг

986
Написана от  nixanbal 04 май 2019
OnePlus рекламира водоустойчивост на новия си смартфон, но не обещава IP рейтинг

OnePlus търпи критики от доста време за това, че пропуска някои функции и характеристики при устройствата си, независимо че всъщност точно това им позволява да ги предлагат на по-ниски цени от стандартните флагмани. Една от тези спецификации е IP защитата от вода, която изглежда ще липсва и при новите OnePlus 7 и 7 Pro. И все пак - китайците току-що пуснаха видео с изпускане на новия си смартфон в кофа вода. Защо?

Клипът всъщност цели да покаже, че следващият смартфон на OnePlus ще има някаква защита, която, предполага се, ще го запази работещ след изпускане във вода. Производителят обаче не обещава официален IP рейтинг, какъвто обичайно имаме при водоустойчивите устройства. 

Причината вероятно е, че за да бъде получена оценка и такъв IP рейтинг производителите заплащат сериозни суми. Е, китайците изглежда не искат да инвестират в това и да повишават цената на апаратите си, така че и този път - без официална оценка нивото на прахо- и водоустойчивост. 

Така или иначе, OnePlus не съветват потребителите си да потапят смартфона си във вода, тъй като гаранцията не би покрила евентуално удавяне.

Все пак шефът на компанията пише в официалните ѝ форуми, че в бъдеще не е изключено тяхно устройство да получи IP сертификация. 

Повечето от нас ще разберат видеото и цялата история около него, но като цяло OnePlus успяха да внесат смут с клипа си и затова се наложи и CEO-то им да дава допълнителни обяснения

Huawei Mate X е първият 5G смартфон със сгъваем OLED дисплей

Както обеща преди няколко дни Huawei отбеляза присъствието си на Световния мобилен конгрес с голяма премиера. Всъщност няколко, но най-вълнуващото…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer