Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниOnePlus се оправдава за липсата на безжично зареждане в телефоните им

OnePlus се оправдава за липсата на безжично зареждане в телефоните им

1928
Написана от  nixanbal 09 ноември 2017
OnePlus се оправдава за липсата на безжично зареждане в телефоните им

Шефът на OnePlus често общува с феновете из форумите на своята компания, като последната открита от него тема засяга въпроса за безжичното зареждане. Пит Лау публикува позицията си относно тази технология и в няколко реда се оправда защо OnePlus 5T няма да я предлага. 

Тяхното жично зареждане Dash Charge, виждате ли, е няколко пъти по-бързо от безжичното зареждане. Освен това, за да използваш безжично зареждане, трябва да поставиш телефона "по точно определен начин" върху подложката и не можеш да го използваш за друго през това време. 

Thanks, Captain Obvious! 

Господин Лау е редактирал поста си, добавяйки още един "минус" за безжичното зареждане, а именно наличието на няколко стандарта. Може би Лау не е разбрал, че всички водещи компании са се споразумели негласно да използват само един от тях (Qi), като дори Apple разчитат на него при новите си модели iPhone. 

Спомням си как преди няколко години същата компания се оправдаваше за липсата на NFC в предишен модел. Хората не знаели как да го използват беше част от обясненията тогава. 

Е, истината е, че екстрата безжично зареждане все още не е от ключовите, за които се оглеждаме при избора на смартфон, но господинът е крайно несериозен с подобни оправдания и демонстрира абсолютно неразбиране за какво всъщност би била полезна тя.

А и повече от сигурно е, че, също както с NFC, безжичното зареждане ще се появи в някой следващ модел OnePlus. 

Sony Xperia XZ Premium - репортажно от европейската премиера в Лисабон

На 26 април стегнах багажа и тръгнах към Лисабон, където на следващия ден Sony организира европейската премиера на Xperia XZ…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer