НачалоНовиниOokla отличи 4G мрежата на VIVACOM като най-бързата в България

Ookla отличи 4G мрежата на VIVACOM като най-бързата в България

3420
Написана от  nixanbal 12 юли 2017
Ookla отличи 4G мрежата на VIVACOM като най-бързата в България

През октомври на 2016-а Теленор за първи път хвърли повече светлина върху оценките на Ookla, а днес друг роден оператор се похвали, че е взел наградата на същите за най-бърза мобилна мрежа в България. По данни за 2017-а LTE скоростите на VIVACOM изпреварват тези на останалите. 

Наградата от Ookla идва на база проведени потребителски тестове с тяхното приложение Speedtest, с което и в момента можете да измерите на смартфона си каква е средната скорост на сваляне и на качване на данни, която операторът ви предлага. 

По данни за периода януари - юни на 2017-а мрежата на VIVACOM е на първо място в България със среден резултат от 31.47 Mbps. Зад нея се нарежда Теленор с 29.58 Mbps и Мтел с 27.31 Mbps. 

Screen Shot 2017-07-12 at 1.20.58 PM

Резултатът е на база осреднени скорости от проведените потребителски тестове, като по-горните мегабити се оформят при 90% тежест на скоростта на сваляне и 10% на качване на данни. Реално средната скорост за сваляне на данни при VIVACOM е била 34.26 Mbps, а тази на качване - 15.26 Mbps.

Припомням ви, че през октомври миналата година Теленор обяви, че е на първо място по скорост на мобилния си интернет в България - също според Ookla. Тогава обаче беше взето под внимание времето, в което Мтел и VIVACOM тепърва или все още не бяха пуснали своите 4G мрежи. 

Още за резултатите и методологията на Ookla вижте тук

Snapdragon 845 в детайли - какво ни очаква от новите премиум смартфони през 2018 г.

Qualcomm окончателно повдигна завесата над новия си премиум чипсет Snapdragon 845 и вече имаме всичките му спецификации. Новата мобилна платформа…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer