НачалоНовиниОснователят на Huawei: Не очаквахме забраната за търговия със САЩ да ни се отрази толкова тежко

Основателят на Huawei: Не очаквахме забраната за търговия със САЩ да ни се отрази толкова тежко

2037
Написана от  nixanbal 17 юни 2019
Основателят на Huawei: Не очаквахме забраната за търговия със САЩ да ни се отрази толкова тежко

Ефектът от забраната за търговия на американските компании с Huawei е по-тежък, отколкото очаквахме първоначално, споделя основателят и главен изпълнителен директор на Huawei Technologies Рен Женгфей в днешно изявление от щабквартирите в Шенжен. Женгфей предупреждава, че очаква приходите да се понижат и да останат без промяна през тази и следващата година. 

След приходи от малко над $104 милиарда за 2018 г., наскоро Huawei обяви, че очаква ръст до $125 милиарда през 2019-а. Ревизия на ситуацията от последните дни обаче е понижила прогнозите за настоящата и следващата година, през които китайската компания очаква приходи от около $100 млрд. 

След сравнително оптимистичен и сдържан разговор с медиите в началото на разгорелия се в средата на май конфликт, сега Рен Женгфей признава за по-сериозни от очакваните поражения.

Не очаквахме решимостта на САЩ да "пропука" компанията да бъде толкова "силна и мащабна", казва основателят на Huawei, който прогнозира 40% спад в доставките на смартфони. 

Рен Женгфей обаче запазва оптимизъм и добавя, че очаква оживление в бизнеса през 2021 г. Компанията освен това не смята да орязва инвестициите си в проучвания и разработки, което в дългосрочен план може да се окаже по-важната новина. 

Теленор започва тестове на 5G с две базови станции

На събитие за медии днес пред централния си офис в Бизнес парк София Теленор обяви, че започва тестове на 5G…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer