Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниОткриват първия Apple Shop в София

Откриват първия Apple Shop в София

13969
Написана от  nixanbal 03 декември 2015
Откриват първия Apple Shop в София

На пресконференция днес беше представен пред медии първият Apple Shop в София, който е разположен в друг, по-голям магазин за техника - Техномаркет. Това е вторият такъв магазин на Балканите. 

Apple Shop не е магазин на Apple, които се наричат Apple Store и се намират в емблематични сгради в някои от най-големите градове по света.

Apple Shop обаче е най-високото ниво на магазин с продукти на марката, в който тя е представена от свои официални партньори. В случая зад Apple Shop в София стоят оторизираният вносител за България и Македония Apcom и Техномаркет.

Apple Shop Sofia - nixanbal

Евгений Гълъбов, изпълнителен директор на „Техномаркет България“ АД и Борислав Петров, генерален директор на „Апком България“ ООД

Магазинът всъщност се намира в Техномаркет на бул. Цариградско шосе в София и изглежда като обособена зона в него - точно до входа. 

В Apple Shop ще се продават всички най-нови продукти на Apple, като днес успях да видя новия iPad Pro, ултралекия MacBook и all-in-one комоютъра iMac с 5k дисплей. Най-новото и няколко по-стари поколения на iPhone също са разположени върху четирите маси в стила на Apple Store.

Apple Shop Sofia - nixanbal

Голямата новина е, че скоро във въпросния магазин ще се продава и часовникът на Apple - Apple Watch. Това най-вероятно ще се случи след Нова година. 

В Apple Shop в София няма да се продават смартфони и таблети с договори с мобилните оператори. 

Apple Shop Sofia - nixanbal

В деня на откриването, 4 декември, ще има и специални цени за някои устройства, а появата на магазина в Техномаркет вероятно означава, че веригата ще прекрати практиката си да пуска предпремиерно и неофициално iPhone на свръхвисоки цени.

А ето и кратко видео, в което се разходих из огромния дисплей на новия iPad Pro:

Видео: Formula E в Париж на 960 к/с със Sony Xperia XZ Premium

В края на май пътувах до френската столица, където по покана на Рено станах част от зрителите, наблюдаващи на живо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer