НачалоНовиниPanasonic Lumix GX7 - ретро стил и сменяема оптика в компактни размери

Panasonic Lumix GX7 - ретро стил и сменяема оптика в компактни размери

1802
Написана от  nixanbal 01 август 2013
Panasonic Lumix GX7 - ретро стил и сменяема оптика в компактни размери

Panasonic представи официално новия си цифров фотоапарат Lumix GX7, който е част от серията безогледални модели със сменяема оптика и наследник на популярния Lumix GX1 от 2011 г. Новият GX7 следва популярния в последно време ретро стил, а в красивото си тяло е събрал 16 МР сензор и голям сензорен дисплей. 

Panasonic GX7 разполага с нов 16 МР Digital Live MOS сензор, вградена в тялото стабилизация на картината и възможност за Full HD видеозапис при 60 к/с.

Интересен е и визьорът във фотоапарата, който може да се движи в рамките на 90-градусов ъгъл, а когато погледнете в него - автоматично се включва системата за автофокус. 

GX7 поддържа актуалните вече и при фотоапаратите Wi-Fi и NFC, с които прави споделянето на снимки с други устройства по-лесно, а освен това дава възможност за връзка с мобилния през специално приложение за iOS и Android. 

Panasonic пуска GX7 на пазара през ноември на цена $999 само за тялото или $1099 с 14-42 мм обектив. На същата цена и Olympus предлага своя нов PEN E-P5 от категорията на безогледалните фотоапарати със сменяема оптика, който между другото има сходен ретро дизайн. 

ТОП 5 на 2016: Тенденции от българския пазар на смартфони

Няколко дни преди Коледа имах възможност да се срещна с Александър Кръстев, началник отдел "Устройства и аксесоари" в Мтел, с…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer