НачалоНовиниPanasonic Lumix GX7 - ретро стил и сменяема оптика в компактни размери

Panasonic Lumix GX7 - ретро стил и сменяема оптика в компактни размери

1828
Написана от  nixanbal 01 август 2013
Panasonic Lumix GX7 - ретро стил и сменяема оптика в компактни размери

Panasonic представи официално новия си цифров фотоапарат Lumix GX7, който е част от серията безогледални модели със сменяема оптика и наследник на популярния Lumix GX1 от 2011 г. Новият GX7 следва популярния в последно време ретро стил, а в красивото си тяло е събрал 16 МР сензор и голям сензорен дисплей. 

Panasonic GX7 разполага с нов 16 МР Digital Live MOS сензор, вградена в тялото стабилизация на картината и възможност за Full HD видеозапис при 60 к/с.

Интересен е и визьорът във фотоапарата, който може да се движи в рамките на 90-градусов ъгъл, а когато погледнете в него - автоматично се включва системата за автофокус. 

GX7 поддържа актуалните вече и при фотоапаратите Wi-Fi и NFC, с които прави споделянето на снимки с други устройства по-лесно, а освен това дава възможност за връзка с мобилния през специално приложение за iOS и Android. 

Panasonic пуска GX7 на пазара през ноември на цена $999 само за тялото или $1099 с 14-42 мм обектив. На същата цена и Olympus предлага своя нов PEN E-P5 от категорията на безогледалните фотоапарати със сменяема оптика, който между другото има сходен ретро дизайн. 

Android 7.0 Nougat излиза за смартфоните Nexus

Google обяви, че от днес стартира разпространението на ъпдейта Android 7.0 Nougat за устройствата Nexus. Nougat, който е сериозно надграждане…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer