НачалоНовиниПървите Windows лаптопи със Snapdragon 835 издържат 20 часа на батерия

Първите Windows лаптопи със Snapdragon 835 издържат 20 часа на батерия

1095
Написана от  nixanbal 06 декември 2017
Първите Windows лаптопи със Snapdragon 835 издържат 20 часа на батерия

Покрай премиерата на Snapdragon 845 на бял свят се появиха и първите обещани Windows 10 лаптопи с чипсет на Qualcomm. Устройствата на HP и Asus се базират на актуалния за 2017 г. Snapdragon 835 и обещават 20 часа живот на батерия. 

Така наречените "винаги свързани" РС-та вече са факт. Машините HP Envy x2 и Asus NovaGo се базират на чипсета Snapdragon 835 - точно както повечето премиум смартфони. Затова тези лаптопи са с вграден LTE модем и могат да са постоянно онлайн, без нужда от Wi-Fi връзка, като дори когато "спят" ще изтеглят новите ви имейли.

Заради ARM процесорите си устройствата са без вентилатори и освен това са с изключително издръжливи батерии, обещаващи 20 часа живот без кабел.

HP

12.3-инчовият Envy x2 на HP е подобен на Surface и реално е голям таблет с прикачена клавиатура, докато 13.3-инчовият Asus NovaGo е със стандартен дизайн на лаптоп, но с въртящ се екран, така че също може да се използва като таблет, макар и по-тромав. 

Asus

И двете устройства идват с представената по-рано тази година версия Windows 10 S, която е олекотено издание на платформата на Microsoft. Ще има вариант за преход към пълнофункционален Windows 10, макар че ще ми бъде интересно да проверя как работи Snapdragon 835 с такъв. 

Нямаме финални цени (между $600-$800 вероятно) и пускови дати за двата модела, но HP планира премиера на пазара през пролетта догодина. На CES 2018 през януари Lenovo също ще покаже подобна машина. 

Държавна субсидия от 5000 евро и без ДДС за електромобил, искат от ААП

Държавата да въведе субсидия от 5000 евро при покупка на електромобил и 2500 евро за плъгин хибрид. За това настоява Асоциацията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer