Samsung #WithGalaxy

НачалоНовиниПървият iPhone с 5G може да се забави с месец заради коронавируса

Първият iPhone с 5G може да се забави с месец заради коронавируса

614
Написана от  nixanbal 09 март 2020
Първият iPhone с 5G може да се забави с месец заради коронавируса

С около месец може да се забави пазарният дебют на есенните модели iPhone, които ще са първите смартфони на Apple с 5G, пише Bloomberg. Очакваният тази пролет iPhone 9/iPhone SE 2 също може да излезе със закъснение заради коронавируса.

Несигурността около премиерата на новите модели iPhone с 5G тази есен се дължи на сложната ситуация с коронавируса, която оказва влияние върху работния процес в много фабрики, а също и върху веригата за доставки на компоненти за устройствата. 

Заради по-слабия потребителски интерес към покупката на нови устройства пък може да бъде отложена и пазарната премиера на очаквания до няколко месеца iPhone 9 или iPhone SE 2. 

Прогнозите за забавянето на тазгодишните смартфони на Apple идват от анализатор от Bank of America, разговарял с експерт по веригата за доставки на компанията. Според него пускането на новите iPhone-и ще зависи от наваксването на продукцията през април и май.

Припомням ви, че преди няколко дни от Foxconn обявиха, че очакват производството в китайските им фабрики да се нормализира до края на март. 

В информацията има и позитивна нотка от анализатор от Nomura Instinet, според когото доставките по веригата за Apple се възстановяват по-бързо от очакваното и рискът от голям шок в недостига на компоненти намалява. Ефектът от тези проблеми би бил краткосрочен.

Теленор ще може да запази името си след продажбата

Продажбата на няколко телекома от групата на Теленор в Централна и Източна Европа, включително българския, се очаква да бъде приключена…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer