Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниПървият в света смартфон с интегриран в дисплея скенер за пръстови отпечатъци скоро ще бъде на пазара

Първият в света смартфон с интегриран в дисплея скенер за пръстови отпечатъци скоро ще бъде на пазара

1541
Написана от  nixanbal 13 декември 2017
Първият в света смартфон с интегриран в дисплея скенер за пръстови отпечатъци скоро ще бъде на пазара

На пазара скоро ще видим първия в света смартфон с интегриран под стъклото на дисплея скенер за пръстови отпечатъци. Новината идва от Synaptics, които обявиха, че тяхното решение Clear ID влиза в масово производство, а партньор им е една от водещите смартфон компании. 

Не е ясно дали става дума за модел на Samsung, Apple, Huawei, Oppo или Xiaomi, но това ще бъде само началото. Очаква се през 2018 г. да видим много смартфони с вграден в дисплея скенер за пръстови отпечатъци, защото технологията ще позволи повече удобство за потребителите при по-красиви за окото безрамкови дисплеи. 

Разработката Synaptics Clear ID FS9500 работи под защитно стъкло и разпознава отпечатъка на мокри, сухи и студени пръсти. Според производителя този скенер е два пъти по-бърз от 3D разпознаване на лица и изисква само едно натискане за достъп до смартфона. 

Synaptics

Е, ще бъде интересна година! Да се надяваме тази технология да навлезе при повече компании, тъй като определено звучи като оптимален вариант за съвременните устройства с фини рамки около екраните и премахнати бутони. 

Припомням ви, че за Samsung и Apple също се говори от доста време, че ще преминат към подобен скенер за пръстови отпечатъци, въпреки че след представянето на Face ID при Apple плановете може и да са се променили. 

Роумингът в ЕС отпада, но с колко МВ трафик ще разполагаме в чужбина?

Честит 15 юни! Денят, в който таксуването при роуминг в границите на Европейския съюз най-после получи дълго чакания рестарт. От…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer