Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниПърво по Дарик #107: Представяне на iRobot Looj и дрона DJI Phantom 2 Vision

Първо по Дарик #107: Представяне на iRobot Looj и дрона DJI Phantom 2 Vision

4140
Написана от  nixanbal 24 декември 2014
Първо по Дарик #107: Представяне на iRobot Looj и дрона DJI Phantom 2 Vision

Здравейте с брой 107 на технологичната рубрика на nixanbal в Дарик радио! Въпреки коледните празници и почивните дни, тази сутрин "Първо по Дарик" отново беше в ефир и успяхме да представим две по-нетрадиционни за предаването ни, но съвсем в неговия дух високотехнологични играчки...

iRobot Looj

В предколедното студио на "Първо по Дарик" имаше два робота, което дори не включва влетелия по средата на предаването Иво Райчев. Днес представихме автоматизираното устройство за почистване на улуци Looj, дело на компанията iRobot. Историята зад неговата поява при нас започва по-отдавна, когато в ефир стана дума, че Мишо има нужда от подобна играчка за къщата и обещахме, че ще го оборудваме с нея, за да сподели след няколко дни има ли ефект и каква работа е свършила. 

iRobot-Looj

iRobot Looj всъщност спестява местенето на стълбата по продължение на улуците около покрива и стига само да го качите до горе, за да свърши сам цялата работа. Машинката може да чисти листа и клони, за което е екипирана с мощна перка и тяло като на танк, но в умалена и издължена форма.  

Удоволствието струва около 500 лв., а дали върши ефективно задачите си Мишо ще разкаже в следващия брой. 

DJI Phantom 2 Vision

Другата играчка, която показахме днес, беше дронът Phantom 2 Vision на DJI. Не става въпрос за нов модел или най-актуалното устройство от категорията на летящите машинки с вградени камери, но реших, че си струва да го включим в ефир. 

DJI Phantom 2 Vision

Дронът всъщност е назаем от XCO Sports, които ни го предоставиха за снимките на епизод 5 на OFFlimits. Какво точно направихме с него, ще видите съвсем скоро. 

На първо четене за тези хай-тек играчки мога да кажа, че са нещо вълнуващо, скъпо, с кратък живот на батерията и изключително зарибяващо!

Видеото отгоре записахме по традиция със Sony RX10, а следващия брой на "Първо по Дарик" очаквайте след Нова година! Весели празници!

Първите 5G тестове в България започват до края на лятото, но изграждането на пълнокръвна мрежа е под въпрос

Тази седмица беше доста интензивна откъм събития в технологичния ресор, като VIVACOM и Теленор използваха два поредни дни, за да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer