Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниПърво по Дарик #149: Представяне на FurniQi - маса с безжично зареждане за смартфон

Първо по Дарик #149: Представяне на FurniQi - маса с безжично зареждане за смартфон

5750
Написана от  nixanbal 02 януари 2016
Първо по Дарик #149: Представяне на FurniQi - маса с безжично зареждане за смартфон

Здравейте с брой 149 на технологичната рубрика на nixanbal в Дарик радио! В предновогодишното издание на "Първо по Дарик" с Мишо Дюзев и Иво Райчев представихме за първи път и вероятно единствената в България масичка (не табуретка!) с вградено безжично зареждане FurniQi на лондонската Fonesalesman.

FurniQi стартира като проект в сайт за групово финансиране, но не успя да набере целената сума

FurniQi е проект, за който чух и видях на изложението IFA в Берлин през септември 2015 г. Малко след това идеята се появи в сайта за групово финансиране Indiegogo и в края на декември подкрепилите я си получиха реализирания продукт. 

Масичката се сглобява лесно, като всичко необходимо е в комплекта й. Зоната за безжично зареждане е очертана с кръг, а отдолу излиза USB кабел (в цвета на FurniQi), който може да се свърже към лаптоп или чрез накрайник към електрическата мрежа. Когато поставите смартфон с поддръжка на функцията за безжично зареждане отгоре, той започва да черпи енергия.

Идеята е изключително добра и удобна, макар и зареждането да става по-бавно от жичното, но като цяло собствениците на подобен продукт биха били гийкове и хора с интерес към новостите на технологичния фронт. 

Сумата, с която подкрепих FurniQi в Indiegogo, беше $139. Проектът обаче не успя да събере нужното финансиране и на този етап не е ясно дали ще влезе в масово производство. 

FurniQi vs IKEA - nixanbal

В ИКЕА има алтернативни решения, които са дори по-достъпни, макар и да не изглеждат толкова добре като бамбуковата FurniQi. На колажа отгоре всъщност виждате сравнение (изготвено от Fonesalesman).

"Първо по Дарик" #149 продължи с няколко теми, актуални за последната седмица на 2015-а, а за тях и за представянето на масичката с безжично зареждане FurniQi - хвърлете едно око към видкаста отдолу! Записахме го със Sony RX10.

Официална премиера на Nokia X6 - смартфон от среден клас с визия на флагман

HMD Global продължават да представят нови смартфони Nokia на все по-атрактивни цени, които със сигурност ще им отключат пътя към…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer