Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниПърво по Дарик #149: Представяне на FurniQi - маса с безжично зареждане за смартфон

Първо по Дарик #149: Представяне на FurniQi - маса с безжично зареждане за смартфон

5680
Написана от  nixanbal 02 януари 2016
Първо по Дарик #149: Представяне на FurniQi - маса с безжично зареждане за смартфон

Здравейте с брой 149 на технологичната рубрика на nixanbal в Дарик радио! В предновогодишното издание на "Първо по Дарик" с Мишо Дюзев и Иво Райчев представихме за първи път и вероятно единствената в България масичка (не табуретка!) с вградено безжично зареждане FurniQi на лондонската Fonesalesman.

FurniQi стартира като проект в сайт за групово финансиране, но не успя да набере целената сума

FurniQi е проект, за който чух и видях на изложението IFA в Берлин през септември 2015 г. Малко след това идеята се появи в сайта за групово финансиране Indiegogo и в края на декември подкрепилите я си получиха реализирания продукт. 

Масичката се сглобява лесно, като всичко необходимо е в комплекта й. Зоната за безжично зареждане е очертана с кръг, а отдолу излиза USB кабел (в цвета на FurniQi), който може да се свърже към лаптоп или чрез накрайник към електрическата мрежа. Когато поставите смартфон с поддръжка на функцията за безжично зареждане отгоре, той започва да черпи енергия.

Идеята е изключително добра и удобна, макар и зареждането да става по-бавно от жичното, но като цяло собствениците на подобен продукт биха били гийкове и хора с интерес към новостите на технологичния фронт. 

Сумата, с която подкрепих FurniQi в Indiegogo, беше $139. Проектът обаче не успя да събере нужното финансиране и на този етап не е ясно дали ще влезе в масово производство. 

FurniQi vs IKEA - nixanbal

В ИКЕА има алтернативни решения, които са дори по-достъпни, макар и да не изглеждат толкова добре като бамбуковата FurniQi. На колажа отгоре всъщност виждате сравнение (изготвено от Fonesalesman).

"Първо по Дарик" #149 продължи с няколко теми, актуални за последната седмица на 2015-а, а за тях и за представянето на масичката с безжично зареждане FurniQi - хвърлете едно око към видкаста отдолу! Записахме го със Sony RX10.

Samsung Galaxy S9 е най-интересният телефон от MWC 2018 според читателите на nixanbal

Миналата седмица във Facebook страницата на nixanbal.com, която между другото вече има над 10 хиляди последователи, проведохме импровизирана анкета, в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer