НачалоНовиниПърво по Дарик #167: Представяне на Sony Xperia X

Първо по Дарик #167: Представяне на Sony Xperia X

5594
Написана от  nixanbal 19 май 2016
Първо по Дарик #167: Представяне на Sony Xperia X

Здравейте с брой 167 на технологичната рубрика на nixanbal в Дарик радио! Тази сряда с Мишо Дюзев представихме в ефир новия смартфон Xperia X от едноименната серия на Sony, а освен това обсъдихме актуалните новини от хай-тек света. 

Xperia X е първият смартфон от новата серия на японците, който излиза на българския пазар. Устройството се очаква у нас до края на месец май, а цената все още не е ясна, но да се надяваме, че ще бъде по-ниска от обявените 600 евро в някои европейски страни. 

Апаратът идва с 5" Full HD дисплей, чипсет Snapdragon 650, 3 GB RAM, 32 GB вградена памет + microSD слот, 2620 mAh батерия за до 2 денонощия живот и метален корпус, който не е защитен от вода.

Xperia X Colours

Акцент при този модел е 23 МР основна камера, която идва с нова технология за фокусиране - т.нар. предикативен хибриден автофокус. Иначе камерата записва само Full HD видео, а предната е 13 МР. 

В "Първо по Дарик" си поговорихме още за новите модели Moto G и очакваните Moto Z, за iPhone 7, OnePlus 3 и какво още - вижте във видкаста отдолу. Традиционно го записахме със Sony RX10. 

iPhone 8 и iPhone 8 Plus ще са по магазините в България от 29 септември

Няколко часа след световната им премиера Мтел и Теленор обявиха, че ще продават новите смартфони на Apple от 29 септември.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer