НачалоНовиниПърво по Дарик #189: Представяне на Chipolo Plus

Първо по Дарик #189: Представяне на Chipolo Plus

3068
Написана от  nixanbal 10 ноември 2016
Първо по Дарик #189: Представяне на Chipolo Plus

Здравейте с брой 189 на технологичната рубрика на nixanbal в Дарик радио! Този път с Мишо Дюзев разопаковахме в ефир наскоро обявения Bluetooth тракър Chipolo Plus, който е средство за по-лесно откриване на загубени някъде вкъщи или в офиса вещи. 

Chipolo Plus се свързва с телефона чрез Bluetooth, а самият тракър се закача на връзката с ключове, на раницата, слага се в портфейла. Така, ако загубите някоя от тези вещи, през приложението на телефона си ще можете да накарате Chipolo Plus да звъни и да я откриете, в случай че е наоколо. 

Има и обратния вариант - двойно кликване на бутона на Chipolo Plus кара смартфона ви да звъни.

PhoneChipolo

За самия Chipolo Plus производителят казва, че е най-шумният Bluetooth тракър на пазара, което е и основната разлика с предишното поколение. 

Chipolo Plus се продава за около 24.99 евро за един брой или 69.96 евро за 4 броя в комплект. 

В "Първо по Дарик" #189 поговорихме още за провелия се през уикенда семинар за журналисти на Мтел, с който операторът даде някои обещания за 4G мрежата си. До края на 2017-а Мтел ще покрива 90% от населението, ще предлага VoLTE и ще стартира виртуализирането на мрежата си, което би трябвало да спаси клиентите от тотална загуба на връзка при масови събития.

Тези и всички теми вижте във видкаста отдолу, който този път записахме със Sony Alpha 7S. 

Впечатляващият Apple Park отваря врати за първите служители през април

Новият кампус на Apple, който многократно сме виждали от погледа на прехвърчащи над него дронове, вече си има официално име…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer