Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниПърво по Дарик #191: Представяне на Samsung Gear S3

Първо по Дарик #191: Представяне на Samsung Gear S3

4195
Написана от  nixanbal 23 ноември 2016
Първо по Дарик #191: Представяне на Samsung Gear S3

Здравейте с брой 191 на технологичната рубрика на nixanbal в Дарик радио! Тази сутрин с Мишо Дюзев разцъкахме в ефир най-новия смартчасовник на Samsung - Gear S3 Frontier, който съвсем скоро ще се продава и у нас. 

Samsung предлага и модела Gear S3 Classic, който има още по-стилен дизайн, но засега не знаем кога се очаква у нас

Gear S3 Frontier беше представен в началото на септември на изложението IFA в Берлин, а следващата седмица ще бъде по магазините в България. Цената ще бъде 799 лв., но ще има и оферти от операторите, с които при подписване на договор цената ще падне. 

За високата си цена на спомагателен към смартфона аксесоар Gear S3 предлага 1.3" кръгъл AMOLED дисплей, вграден GPS, пулсомер и още куп сензори за мониторинг на треноровките, има плейър и вградена памет за съхранение на музика, както и възможност за провеждане на разговори, но само при връзка с телефона. У нас няма да е достъпна версията с вградена SIM карта, която прави часовника самостоятелно устройство за комуникация.

Gear S3 се базира на Tizen OS и има въртящ се безел, който служи за навигация из менютата - доста хитро решение, подобно на това при Apple Watch и неговата коронка. 

Gear S3

Тялото на часовника е от стомана, има защита от прах и вода IP68, а каишката е гумена.

В комплекта влиза зарядно за безжично зареждане и един брой черна каишка, която е сменяема със стандартни такива с ширина 22 мм. 

В "Първо по Дарик" #191 остана време още само за новината за откриването на първия център за обслужване на клиенти на Huawei в София. България е третата страна в Централна и Източна Европа, в която се появява подобен офис. 

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer