Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниПърво по Дарик #191: Представяне на Samsung Gear S3

Първо по Дарик #191: Представяне на Samsung Gear S3

4293
Написана от  nixanbal 23 ноември 2016
Първо по Дарик #191: Представяне на Samsung Gear S3

Здравейте с брой 191 на технологичната рубрика на nixanbal в Дарик радио! Тази сутрин с Мишо Дюзев разцъкахме в ефир най-новия смартчасовник на Samsung - Gear S3 Frontier, който съвсем скоро ще се продава и у нас. 

Samsung предлага и модела Gear S3 Classic, който има още по-стилен дизайн, но засега не знаем кога се очаква у нас

Gear S3 Frontier беше представен в началото на септември на изложението IFA в Берлин, а следващата седмица ще бъде по магазините в България. Цената ще бъде 799 лв., но ще има и оферти от операторите, с които при подписване на договор цената ще падне. 

За високата си цена на спомагателен към смартфона аксесоар Gear S3 предлага 1.3" кръгъл AMOLED дисплей, вграден GPS, пулсомер и още куп сензори за мониторинг на треноровките, има плейър и вградена памет за съхранение на музика, както и възможност за провеждане на разговори, но само при връзка с телефона. У нас няма да е достъпна версията с вградена SIM карта, която прави часовника самостоятелно устройство за комуникация.

Gear S3 се базира на Tizen OS и има въртящ се безел, който служи за навигация из менютата - доста хитро решение, подобно на това при Apple Watch и неговата коронка. 

Gear S3

Тялото на часовника е от стомана, има защита от прах и вода IP68, а каишката е гумена.

В комплекта влиза зарядно за безжично зареждане и един брой черна каишка, която е сменяема със стандартни такива с ширина 22 мм. 

В "Първо по Дарик" #191 остана време още само за новината за откриването на първия център за обслужване на клиенти на Huawei в София. България е третата страна в Централна и Източна Европа, в която се появява подобен офис. 

Снимки и първи впечатления от достъпния офис помощник Brother DCP-1622WE

Когато получих предложение от Brother да взема за един бърз тест драйв многофункционалното им лазерно устройство DCP-1622WE си казах "Tа…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer