НачалоНовиниПърво по Дарик #94: Представяне на iPhone 6 и iPhone 6 Plus

Първо по Дарик #94: Представяне на iPhone 6 и iPhone 6 Plus

7468
Написана от  nixanbal 24 септември 2014
Първо по Дарик #94: Представяне на iPhone 6 и iPhone 6 Plus

Здравейте с брой 94 на технологичната рубрика на nixanbal.com в Дарик радио! Тази сутрин, само две седмици след световната премиера, представихме в ефира на "Първо по Дарик" новите смартфони на Apple - iPhone 6 и iPhone 6 Plus!

iPhone 6 и iPhone 6 Plus дебютираха в българския радиоефир точно две седмици след световната им премиера

iPhone 6 и iPhone 6 Plus споделят повечето от характеристиките си и имат идентичен дизайн, но в различен размер - първият модел е с 4.7", а вторият с 5.5" диагонал на дисплея. 

Основен плюс за фаблета е оптичната стабилизация на изображението, която е важна екстра при запис на видео и при нощни снимки. Освен това iPhone 6 Plus има по-голяма батерия с по-дълъг живот, а в софтуера предлага някои добавки, съобразени с по-просторния дисплей.

Иначе и двете устройства разполагат с метално тяло, стъклен преден панел с лек 3D ефект, скенер за пръстови отпечатъци с Home бутона, 8 МР камера със slow motion видео при до 240 к/с + 1.2 МР предна, чипсет Apple A8 с допълнителен процесор M8, отговорен за движенията, 1 GB RAM и от 16 до 128 GB вградена памет.

iPhone 6

Смартфоните успяхме да представим в ефир изцяло благодарение на приятелите от Despark, познати с разработката на сайтове и приложения. Огромни благодарности за това!

Двата апарата, които току-що пристигнаха в софийския им офис от Лондон, ще служат за тестове на софтуер, но преди това прекарах малко приятно време с тях и фотоапарата ми в залата за игра и почивка на Despark. Така че много скоро очаквайте отделен материал с първи впечатления от iPhone 6 и iPhone 6 Plus! 

Видкаста, както винаги, записахме с фотоапарата Sony RX10, а още за Despark можете да прочетете като кликнете върху логото отдолу...

despark

Samsung може да представи Galaxy S8 през април

До момента очакванията бяха да видим Galaxy S8 традиционно на Световния мобилен конгрес в Барселона, но нова информация сега гласи,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer