НачалоНовиниПазарът на безжичните смарт слушалки е нараснал с 68.3% през първото тримесечие

Пазарът на безжичните смарт слушалки е нараснал с 68.3% през първото тримесечие

951
Написана от  nixanbal 29 май 2020
Пазарът на безжичните смарт слушалки е нараснал с 68.3% през първото тримесечие

Доставките на носими технологични устройства са се увеличили с 29.7% през първото тримесечие на 2020 г. спрямо същия период на миналата година. Не всички продуктови категории, влизащи в този сегмент, са отбелязали ръст, но най-забележителен е той при безжичните смарт слушалки. 

Данните на IDC сочат, че общият брой доставени устройства от тази категория е 72.6 милиона, или близо 30 на сто ръст. 

Анализаторите отбелязват, че има сериозно разминаване в търсенето на различните продукти и докато смарт гривните и безжичните слушалки стават все по-популярни, умните часовници бележат спад. 

Apple AirPods Pro

Смарт гривните са с 16.2% нагоре спрямо Q1 на 2019 г., което се дължи на нови предложения от Fitbit, Xiaomi и Huawei. Доставките на безжични смарт слушалки са се увеличили с цели 68.3%, с което тези устройства представляват 54.9 на сто от цялата категория. Нищо чудно, че виждаме все повече модели безжични слушалки. Припомням ви ревютата на Sony WF-1000XM3 и Samsung Galaxy Buds+

На този фон доставките на смартчасовници са със 7.1% по-малко спрямо първото тримесечие на миналата година. 

Пазарът на носими технологии през Q1 2020 г.

Общо за категорията на носимите технологични устройства изразен лидер е Apple с 29.3% дял и 21.2 милиона доставени бройки за Q1. Според IDC доставките на Apple Watch са се понижили, но слушалките Beats и AirPods са били достатъчно силни, за да компенсират. 

Втори в класацията са Xiaomi със 10.1 милиона бройки, на които е помогнала експанзията извън Китай.

Третото място е за Samsung, които за тримесечието са доставили над 4 милиона броя от двата си модела Galaxy Buds и Galaxy Buds+. 

Четвърти се нареждат Huawei (включително Honor), които бележат сериозен ръст от 62.2% заради доброто си онлайн присъствие на китайския пазар, където физическите магазини бяха затворени през този период, а също и зарди отличното представяне в Европа и други пазари. 

Петицата се допълва от Fitbit, които са единствените в списъка дотук със спад, при това от цели 26.1%. Според IDC негативните резултати от една страна се дължат на кризата с COVID-19, тъй като производството на Fitbit е концентрирано в Китай. От друга страна компанията не предлага продукти в категорията на безжичните смарт слушалки, които се оказват движеща сила за целия пазар на носими технологии.

Към материала на IDC - цък

Официално: Това е Google Pixel 4

Днес в Twitter се случи нещо, което струва ми се никога не бяхме виждали досега. Голяма технологична компания коментира официално…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer