НачалоНовиниПазарът на смартфони е отбелязал най-сериозния спад в историята си през февруари

Пазарът на смартфони е отбелязал най-сериозния спад в историята си през февруари

773
Написана от  nixanbal 21 март 2020
Пазарът на смартфони е отбелязал най-сериозния спад в историята си през февруари

38% по-малко са били доставените смартфони в световен мащаб през февруари спрямо същия месец година по-рано. Това е най-сериозният срив в историята на тази продуктова категория, сочат данни на Strategy Analytics.

Докато през февруари 2019 г. доставените смартфони в света са били 99.2 милиона, през февруари т.г. са достигнали едва 61.8 милиона броя. Анализаторите поясняват, че до това е довел сериозният спад в търсенето в Китай и цяла Азия, а също и на останалите пазари по света.

"Това е период, който смартфон индустрията ще иска да забрави", коментира изпълнителният директор на Strategy Analytics, Нийл Моустън. 

Компанията следи пазара на смартфони от 2003 г. насам и резултатите за миналия февруари бележат най-големия спад за тези 17 години.

Според експертите коронавирусът е довел не само до блокиране работата на производствените фабрики, но и до много по-малък потребителски интерес към електрониката. Понижило се е търсенето не само на скъпите смартфони, но и на тези от по-нисък ценови клас. 

Прогнозите са, че пазарът ще остане слаб и през март. 

Google представи новите Pixel 3 и Pixel 3 XL с единична основна и двойна предна камера

Google представи днес новите си смартфони Pixel 3 и Pixel 3 XL. Устройствата идват с по-големи екрани, подобрени камери, чиста…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer