Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниПазарната капитализация на Apple прехвърли $1 трилион

Пазарната капитализация на Apple прехвърли $1 трилион

3218
Написана от  nixanbal 03 август 2018
Пазарната капитализация на Apple прехвърли $1 трилион

Apple е първата американска компания, чиято пазарна капитализация прехвърли 1 трилион долара. Това се случва малко след оповестяване финансовите ѝ резултати за второто календарно тримесечие, поставящи нови рекорди и потвърждаващи устойчив интерес към премиум телефоните iPhone, които носят около 60 на сто от приходите. Това, разбира се, доведе до оптимизъм за бъдещето на Apple и ново поскъпване на акциите, достигнали пикова цена от $208.38.

Някои световни сайтове побързаха да определят Apple като първата компания изобщо в света, преминала границата от $1 трилион пазарна капитализация, но справка показва, че през 2007 г. PetroChina е достигнала за кратко този връх. 

Все пак до момента Apple е първата американска компания с подобно постижение, но много скоро и Amazon може да се похвали със същото. 

Припомням ви, че с последния си финансов отчет Apple изпревари не само очакванията на анализаторите, но и своите собствени, а перспективите за следващото тримесечие са още по-добри, защото тогава ще видим нови три смартфона от Купертино. 

Компанията отчита още ръст в продажбата на носими технологии, както и бум в приходите от услуги. 

GoPro HERO 7 Black предлага изцяло нова система за стабилизация

GoPro представи новото поколение на популярните си екшън камери, което включва три модела и чисто нова система за стабилизация при…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer