НачалоНовиниПореден шеф на проекта за електромобил на Apple напуска компанията

Пореден шеф на проекта за електромобил на Apple напуска компанията

516
Написана от  nixanbal 08 септември 2021
Пореден шеф на проекта за електромобил на Apple напуска компанията

Самоуправляващият се електромобил на Apple става все по-сложна за изпълнение мисия, след като стана ясно, че шефът на проекта напуска компанията. Това е четвъртият ръководител на Project Titan, който си тръгва от Apple в последните 7 години, съобщава Bloomberg. 

Дъг Фийлд е бивш служител на Tesla, който се присъединява към Apple през 2018 г., за да ръководи проекта й за самоуправляващ се електромобил. Тази седмица стана ясно, че той вече отговаря за технологичното развитие на Ford.

Напускането на Фийлд поставя под въпрос какъв напредък изобщо е постигнала Apple с проекта си за "следващо голямо нещо", за което има слухове от години, но до днес не е ясно кога и дали изобщо някога компанията ще успее да стигне до финален продукт. 

Това е четвъртата смяна на ръководителя на проекта за "Apple Car" от създаването му през 2014 г., а в първата половина на 2021 г. още трима от висшия мениджмънт са си тръгнали от компанията, припомня Bloomberg. Apple не е обявила кой ще наследи поста на Фийлд. 

Според журналиста Марк Гърман електромобилът на Apple няма да излезе през 2024 или 2025 г., както се говореше, а някога след това, ако изобщо стигне до финалната си фаза. 

5 софтуерни трика със Samsung Galaxy Z Fold 3

В ревюто на Galaxy Z Fold 3 вече ви разказах за личните си впечатления от работата ми с най-новия и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer