НачалоНовиниПореден слух твърди, че Google ще купи смартфон бизнеса на HTC

Пореден слух твърди, че Google ще купи смартфон бизнеса на HTC

1547
Написана от  nixanbal 08 септември 2017
Пореден слух твърди, че Google ще купи смартфон бизнеса на HTC

Подобни слухове се появяваха на няколко пъти през годините, така че винаги е добре да ги приемаме с едно наум, но ето пак - Google е в преговори за придобиване смартфон бизнеса на HTC. 

Информацията идва от китайския сайт Commercial Times и не става ясно кой е неговият източник, но според слуховете Google обсъжда вариант да привлече HTC като "стратегически партньор" или директно да придобие смартфон бизнесът им. Виртуалната реалност, която също е част от дейността на HTC, е встрани от потенциалната сделка. 

Колкото до "стратегическия партньор" - HTC и сега е такъв за Google, а и винаги е била, още от първия смартфон с Android в света. Сега тайванската компания прави за Google хардуера за техните смартфони Pixel и Pixel XL, а се очаква и един от новите модели Pixel 2 да бъде нейно дело. 

За съжаление, дори с отличен модел като HTC U11, получил високи оценки от световните медии, тази компания все още не успява да излезе на печалба и да тръгне нагоре, но дали бъдещето е свързано с придобиването й от друга - времето ще покаже.

За А серията на Samsung и най-продавания Android смартфон в началото на 2020 г.

През май излезе проучване на Strategy Analytics, което представя кои са били най-продаваните Android смартфони в света през първите три…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer