Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниПотребители съобщават за реклами върху заключения екран на смартфоните си Huawei

Потребители съобщават за реклами върху заключения екран на смартфоните си Huawei

2163
Написана от  nixanbal 14 юни 2019
Потребители съобщават за реклами върху заключения екран на смартфоните си Huawei

Потребители съобщават в Twitter, че са започнали да виждат нежелани реклами върху заключения екран на своя смартфон Huawei. Информацията идва от хора от различни страни, използващи различни устройства на компанията, пише 9to5google.com. 

Рекламите се появяват върху тапети от колекцията Magazine Unlock, която идва предварително инсталирана на смартфоните Huawei, а рекламираното съдържание всъщност е сайтът Booking.com. 

Оказва се, че е лесно въпросните промо активности на Booking.com да бъдат спрени, като за целта брандираните уолпейпъри трябва да бъдат премахнати ръчнo от колекцията или просто да се използва различен от предварително зареден тапет. 

Huawei

Все още очакваме официално становище на Huawei, но според техен представител от поддръжка на клиенти, който е коментирал случая пред потребител, причината за тези реклами е приложението Booking.com, което идва предварително инсталирано в смартфоните с марката. 

Няма информация подобни реклами да излизат на заключения екран на потребители в България, като и при моите устройства Huawei промо съдържание липсва.

Редакция към 9:26 часа на 14 юни: Оказва се, че и у нас има потребители, които виждат реклами на заключения си екран. Читатели на nixanbal.com споделиха скрийншоти, които показват сходни банери на Booking.com. 

Booking.com

Новите планове Тотал+ на Теленор позволяват да добавяте трафик пакети, музикални и видео услуги по избор

На вечерно събитие пред медии днес в София Теленор представи по нестандартен начин новите си абонаментни планове Тотал+. Интересното при…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer