НачалоНовиниПовече модели iPhone ще се произвеждат в Индия след нова инвестиция на Foxconn от $1 милиард

Повече модели iPhone ще се произвеждат в Индия след нова инвестиция на Foxconn от $1 милиард

470
Написана от  nixanbal 13 юли 2020
Повече модели iPhone ще се произвеждат в Индия след нова инвестиция на Foxconn от $1 милиард

Фабриките на Foxconn, които сглобяват смартфоните на Apple, ще разширят производствените си мощности извън Китай. Планирани са инвестиции в размер на $1 милиард в Индия, съобщава Reuters, като целта е обвързаността на американската компания с китайския пазар да бъде отслабена. 

Мащабните планове за разширяване производството в Индия са подбудени от търговската война между САЩ и Китай, в която Apple може да се окаже заложник. Затова и тъкмо американската компания настоява за изнасяне на още производствени мощности от Китай към други пазари, в случая Индия. 

Инвестициите от $1 млрд. ще са насочени към разширяване на фабриката на Foxconn в Индия, където в момента се сглобява iPhone XR. Очаква се там да започнат да се произвеждат и други смартфони на Apple. Инвестициите са планирани за следващите три години и с тях ще бъдат наети нови 6000 служители. 

По този начин Apple може да си проправи път към местните потребители, тъй като ще избегне таксите за внос, които допълнително оскъпяват устройствата им. Към момента компанията държи едва около 1% от пазара на смартфони в Индия и iPhone се възприема като символ на висок социален статус. 

Според анализатори това поетапно разширяване към Индия, пазар с по-ниско заплащане за човешкия труд от Китай, може да доведе до производство на iPhone-и не само за местния, но и за световния пазар. 

Samsung също наскоро обяви, че ще произвежда в Индия смартфони за износ, припомня Reuters. 

Обзорно за най-интересните смартфони на MWC 2019

Здравейте вече от българска земя! След цяла седмица в Барселона, пълна с технологични анонси и срещи с най-новите мобилни устройства…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer