НачалоНовиниПояви се нов слух, че Google подготвя собствен телефон

Появи се нов слух, че Google подготвя собствен телефон

3200
Написана от  nixanbal 27 юни 2016
Появи се нов слух, че Google подготвя собствен телефон

Google иска да открадне от успеха на Apple в премиум сегмента и да овладее (след 10 години бездействие) проблема с фрагментацията на Android, поради което разработва собствен смартфон, пише The Telegraph. Въпросното устройство ще се появи на пазара до края на годината, твърди източникът.

От месеци излиза информация, че Google разработва два модела Nexus с HTC, така че каква е идеята да пускат и трето устройство, но домашно производство - все още не е ясно. 

Освен това в статията се говори за това, че Google иска да затегне контрола при хардуера, да има думата по всички въпроси около устройствата, така че нищо чудно всъщност да става дума за въпросните модели Nexus на HTC. Тъкмо за тях знаем, че ще са разработени в много по-тясно сътрудничество с производителя спрямо предишните години. 

Нещо повече - самият HTC 10 носи духа на Google, тъй като някои от вградените приложения на HTC са заменени с техни (галерия, календар и др.). 

Така че, ако Google, иска да направи нещо по въпроса с фрагментацията на Android - може би трябва да има повече комуникация с партньорите си, а не да прави собствен смартфон, с който да очаква да реши проблема на целия пазар. 

Мрежата на Теленор е имала най-високи скорости за първата половина на 2016 г., сочи проучване на OOKLA

На пресконференция днес в София новият главен изпълнителен директор на Теленор България обяви, че компанията е получила награда за най-бързата…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer