НачалоНовиниПояви се първият телевизор Nokia, само че не от Nokia

Появи се първият телевизор Nokia, само че не от Nokia

3026
Написана от  nixanbal 08 декември 2019
Появи се първият телевизор Nokia, само че не от Nokia

През изминалата седмица HMD Global, които държат правата за производство и дистрибуция на смартфони с марката Nokia, показаха новия си модел Nokia 2.3. Също миналата седмица на пазара се появи и първият смарт телевизор с този бранд. Само че от трета компания. Оказва се, че финландците са отдали правата за използване на името им върху телевизори на индийската Flipcart. 

Flipcart е водещ онлайн търговец в Индия, който е придобил правата за използване на името Nokia върху смарт телевизори и така пуска на пазара първия такъв продукт в света. На този етап само в собствената си страна, но ще бъде интересно, ако амбициите се прехвърлят и към Европа. 

Nokia Smart TV @ nixanbal.com

Nokia Smart TV, както се казва моделът, е телевизор с 55" LED екран и 4K резолюция, базиран на платформата Android TV, която използват и производители като Sony, Philips и други. 

Едно от интересните качества на Nokia Smart TV е звукът от 24-ватовите говорители, настроен от JBL. Поддържат се още DTS TruSurround и Dolby Audio.

Цената на модела в Индия е под $600. 

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer