НачалоНовиниПоявиха се слухове, че Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro ще излязат в Европа през ноември

Появиха се слухове, че Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro ще излязат в Европа през ноември

2282
Написана от  nixanbal 30 октомври 2019
Появиха се слухове, че Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro ще излязат в Европа през ноември

Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro на този етап не се продават в САЩ и Европа, което се дължи на търговската война между Тръмп и Китай, довела до прекъсване бизнес отношенията на Huawei и американските компании, сред които Google. Днес обаче излезе информация, че двата топ смартфона на китайския производител може и да излязат на нашия континент още следващия месец. 

Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro ще излязат в няколко европейски страни в средата на ноември, твърди информация на https://techgarage.blog, който се базира на свои "добре информирани източници от Китай". Според тях премиерата на смартфоните тук ще бъде на 15 ноември. 

Все още не е ясно къде ще се появят новите флагмани на Huawei, но се очаква първоначалният списък да включва ключови пазари като Германия, Франция, Испания, Италия, Великобритания и Швейцария. 

Източникът посочва, че въпреки решението Mate 30 да бъде пусната в Европа, смартфоните в тази серия няма да имат услугите и приложенията на Google. Все пак апаратите ще се базират на Android 10 и ще идват с алтернативните приложения на Huawei от Huawei Mobile Services Suite.

Колкото до цените - Mate 30 с 8 GB RAM и 128 GB памет ще струва 799 евро, Mate 30 Pro ще се продава за 1090 евро за 8 GB RAM и 256 GB. Ще има и 5G версия на Mate 30 Pro за 100 евро отгоре (1199 евро). 

Мтел демонстрира някои от възможностите на 5G мрежите в лабораторни условия

На събитие днес в София Тех Парк Мтел събра медиите, за да демонстрира за първи път в такъв формат защо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer