Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниПожар горя във фабрика на Samsung SDI, произвеждала батерии за Note 7

Пожар горя във фабрика на Samsung SDI, произвеждала батерии за Note 7

2213
Написана от  nixanbal 08 февруари 2017
Пожар горя във фабрика на Samsung SDI, произвеждала батерии за Note 7

Пожар се е разразил във фабрика на Samsung SDI в Китай. Подобни инциденти едва ли са рядкост, но световните медии този път отделиха специално внимание на случая, тъй като по ирония на съдбата това е доставчикът на батерии за злочестия Galaxy Note 7, пише Bloomberg.

Въпреки че говорител на фабриката е описал пожара като "малък", в китайската социална мрежа Weibo се появиха много снимки, показващи черни облаци дим над сградите на Samsung SDI.

Ако си мислите, че нещо е избухнало на поточната линия обаче - случаят е малко по-различен. От компанията казват, че пожарът е възникнал в отделението за отпадъци на фабриката, а не в производствената част.  

Samsung SDI

Така че няма повод за паника сред феновете и черните облаци над Samsung са били само в буквален смисъл и то за малко. От Samsung SDI обявиха по-рано, че инвестират $129 милиона в по-сериозни мерки за сигурност и се очаква те да доставят батерии и за следващи смартфони на корейците. 

Новите флагмани от серията Huawei Mate 20 залагат на широкоъгълни камери, AI и солидна батерия

Здравейте от ExCel London, където Huawei току-що представи новите флагман смартфони от серията Mate 20 - Mate 20, Mate 20 Pro, Mate…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer