Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниПрез 2018 г. Apple е подменила 10 пъти повече от очаквания брой батерии на iPhone

През 2018 г. Apple е подменила 10 пъти повече от очаквания брой батерии на iPhone

1329
Написана от  nixanbal 15 януари 2019
През 2018 г. Apple е подменила 10 пъти повече от очаквания брой батерии на iPhone

През 2018 г. Apple е подменила батериите на около 11 милиона броя iPhone, което е около 10 пъти повече от очакванията на компанията. Причината е непланираното временно намаление цената на процеса от $79 на $29. 

Информацията идва от Джон Грубер, който твърди, че на среща с екипа си в началото на януари Тим Кук е обявил статистиката. Това всъщност е сериозно разминаване с очакванията на компанията, които са предвиждали межди 1 и 2 милиона подменени батерии. 

Какво означава това? Много вероятно е този процес по подмяна на батериите, предизвикан от миналогодишния скандал с умишленото забяване чрез софтуер на стари модели iPhone, да е един от ключовите фактори за по-малкото приходи на компанията за 2018 г. 

От една страна Apple са извършили 10 пъти повече смени на батерии за много по-ниска от стандартната цена, а от друга - това са 11 милиона души, които са вдъхнали на старите си устройства нов живот и мнозина от тях вероятно са отложили покупката на нов iPhone. 

Разбира се, за слабите резултати от последната четвърт на 2018 г. вероятно ще има и много други фактори, но би било интересно, ако по-горният казус е един от тях. 

Какво се случва, ако прекратите договора си с оператор предсрочно?

В България от няколко години вече мобилните оператори нямат право да подновяват автоматично изтеклите срочни договори на клиентите си, а…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer